Υ.ΠΑΙ.Θ/Ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς: Προσοχή! Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, όλα τα μαθήματα της e-class θα γίνουν αυτόματα ανενεργά!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (https://eclass.sch.gr/) προετοιμάζεται για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, όλα τα μαθήματα θα γίνουν αυτόματα ανενεργά. Τούτο είναι αναγκαίο, καθώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει σχολείο, να έχει διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές.

Ταυτόχρονα θα απεγγραφούν όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί αλλάζουν τάξη και περνούν σε επόμενη.  Αυτό θα έχει ως συνέπεια να σβηστεί η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ηλεκτρονικά μαθήματα πχ. εργασίες που έχουν ανεβάσει κλπ. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κρατήσετε αρχείο με τις εργασίες των μαθητών σας, θα πρέπει να προχωρήσετε μόνοι σας σε αυτή την ενέργεια μέχρι τη Δευτέρα 24/08/2020.

Σημειώνουμε πως όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα ως ανενεργά, μαζί με όλο το δικό σας υλικό και την οργάνωση που έχετε δημιουργήσει σε αυτά.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να συνεχίσουν  να δημιουργήσουν  κανονικά νέα μαθήματα ή να κάνουν ενεργά τα μαθήματα τους από προηγούμενα Σχ. Έτη. Μέσα από το εργαλείο ρυθμίσεων του κάθε μαθήματος οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να το ενεργοποιήσουν  ξανά, αλλάζοντας τον τύπο του (από ανενεργό σε ανοικτό ή κλειστό). Επιπλέον, από τη “Διαχείριση Μαθήματος” οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να μεταβούν  στην επιλογή “Ανανέωση Μαθήματος” για να κάνουν  επιλεκτικά διαγραφή χρηστών (μαθητών), διαγραφή Βιβλίου Ύλης, Ανακοινώσεων, Εργασιών και Ασκήσεων, εφόσον το κρίνουν  αναγκαίο.

Όσοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών δεν διαθέτουν αντιστοίχιση με κάποια σχολική μονάδα (χωρίς οργανική θέση) θα μπορούν να διαχειριστούν ξανά τα μαθήματα τους τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, μόλις αποκτήσουν εκ νέου κάποια σχολική μονάδα στο πληροφοριακό σύστημα mySchool.

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.