Στέλιος Πέτσας: Οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά: “Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον”, δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορωνοϊός στη χώρα μας.

Δείτε επίσης:

 

Όμως, στα τέλη Αυγούστου η τελική απόφαση

Η επιτροπή αναμένεται να δώσει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να προστατευθούν από τον κορωνοϊό και τη ραγδαία εξάπλωσή του. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το θέμα των σχολείων απασχολεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, που ζητούν να εφαρμοστούν μέτρα όπως είναι η χρήση μάσκας και η εκ περιτροπής διδασκαλία.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τεθεί στο τραπέζι δύο σενάρια:

– Το πρώτο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα. Το ερώτημα είναι, όμως, πώς θα τηρηθούν οι αποστάσεις, ακόμη κι αν εφαρμοστούν σχολαστικά όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.

– Το δεύτερο σενάριο είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία. Δηλαδή, μαθήματα μέρα παρά μέρα σε τμήματα έως 15 μαθητών.

Στο τραπέζι είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και τη νέα σχολική χρονιά η σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλίας μέσω διαδικτύου που εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα και έχει ήδη εξελιχθεί ως προς τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας μέσω της οποίας έγιναν τα μαθήματα.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας.

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων. Αποφασίστηκε, δε, η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.