Εκπαιδευτικό Υλικό για την Προστασία της Φύσης στην Ευρώπη

Εκπαιδευτικό υλικό της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) με θέμα την Προστασία της Φύσης στην Ευρώπη.

Αυτό το Εκπαιδευτικό Υλικό προορίζεται για εκπαιδευτικούς μαθητών/τριών ηλικίας 13 έως 16 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχολεία, καθώς και σε περιβάλλοντα μη τυπικής  μάθησης, όπως μουσεία φυσικής ιστορίας  ή κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Προστασία της Φύσης στην Ευρώπη

Με οδηγό το εκπαιδευτικό υλικό, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με πρώτο σταθμό τη γνωριμία με τα είδη της χλωρίδας και της πανίδας που διαβιούν στις φυσικές περιοχές της Ευρώπης.

Θα μιλήσουμε για τη βιοποικιλότητα – «Τι είναι η βιοποικιλότητα;» – και θα παρουσιάσουμε μερικές από τις βασικές επιστημονικές έννοιες των περιβαλλοντικών επιστημών. Θα θέσουμε ερωτήματα, όπως «Τι σημαίνει είδος;», «Τι είναι ο οικότοπος;» και «Τι είναι το οικοσύστημα;», αλλά και «Πώς λειτουργούν;» και «Γιατί είναι σημαντικά;».

Οι στόχοι του  εκπαιδευτικού υλικού

Οι μαθητές/τριες θα μάθουν να μιλούν για τη φύση, καθώς και για την κοινή φυσική κληρονομιά της Ευρώπης.

Οι μαθητές/τριές θα μάθουν να αναγνωρίζουν είδη και οικοτόπους και θα ανακαλύψουν καλύτερα τι σημαίνει για τους ίδιους/τις ίδιες η φύση και γιατί πιστεύουν ότι είναι σημαντική.

Βοηθώντας τα παιδιά να αντλήσουν έμπνευση από το περιβάλλον τους, κάνετε ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ουσιώδους ενασχόλησής τους με τη φύση.

Το εκπαιδευτικό υλικό παρέχει πηγές για την εύρεση και αναγνώριση ενδιαφερόντων και σημαντικών φυτών, ζώων και οικοτόπων στην περιοχή σας.

Τέσσερις  θεματικές ενότητες

Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν σχέδια μαθημάτων σε συνδυασμό με εργαλεία, δραστηριότητες, υλικά και πηγές που μπορούν να  χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού υλικού, θα βρείτε επίσης μια ενότητα με τίτλο «Πλαίσιο και βασικές  έννοιες», η οποία περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες  σχετικά με ζητήματα που καλύπτονται στις θεματικές  ενότητες, καθώς και μια λίστα με τίτλο «Βιβλιογραφία  και επιπρόσθετες πηγές» που θα σας βοηθήσει να  οργανώσετε και να εκτελέσετε τις δραστηριότητες,  μαζί με πληροφορίες για προγράμματα επιστήμης των  πολιτών, εφαρμογές για την αναγνώριση ειδών κ.α.

Κατεβάστε από εδώ το εκπαιδευτικό υλικό

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.