Ποιες συμβουλές έδωσε στους γονείς ο Κ. Πιερρακάκης για τους στόχους των παιδιών

«Αυτό που λέγαμε παλαιότερα, κάποιος να θέλει το παιδί του να γίνει γιατρός. Δεν είναι αυτή η εποχή. Εγώ θα έλεγα δεν ήταν και ποτέ. Να βρει το κάθε παιδί τον δρόμο που το ολοκληρώνει».

Συμβουλές στους γονείς έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης για τους στόχους των παιδιών σε συνέντευξή του στο Business Monitor του ONE Channel με τον Τάσο Ζάχο.

Αναφερόμενος στον ρόλο των γονέων, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «η δουλειά του γονιού είναι κυρίως να ανησυχεί για τα παιδιά του. Αλλά εγώ θα προσέθετα  σε αυτό ότι αν θέλει καθένας να προσπαθήσει να κατακτήσει κάτι γενικά για τα παιδιά του είναι να είναι ευτυχισμένα. Δεν είναι να πετύχουν κάτι συγκεκριμένο, ένα συγκεκριμένο στόχο, ένα συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, μια συγκεκριμένη ιδιότητα. Αυτό που λέγαμε παλαιότερα, κάποιος να θέλει το παιδί του να γίνει γιατρός. Δεν είναι αυτή η εποχή. Εγώ θα έλεγα δεν ήταν και ποτέ»

«Η  ουσία είναι να βγάζει η οικογένεια ευτυχισμένα, χαρούμενα παιδιά. Το καθένα να βρει το δρόμο του με τρόπο που το ολοκληρώνει το ίδιο, να μπορούν να πειραματιστούν να δουν πράγματα , να εξοικειωθούν με διαφορετικά πράγματα που τους ενδιαφέρουν, να ταξιδέψουν να διαβάσουν. Οι τέχνες σίγουρα που σε μεγάλο βαθμό πρέπει ακόμη περισσότερο να τις ενισχύσουμε και στην πορεία να βρει ο καθένας το δρόμο του. Αυτό θα έθετα  ως στόχο  όχι μόνο για την οικογένειά μου, για τα δικά μου παιδιά, αλλά για κάθε παιδί σε αυτή τη χώρα» επισήμανε.

Σχετικά με τον ρόλο των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας τόνισε: «Οι δάσκαλοί μας οι  καθηγητές μας, μας καθορίζουν για όλη μας τη ζωή. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο ρητό γινόμαστε αυτό που οι γονείς μας διδάσκουν όταν  δεν προσπαθούν να μας διδάξουν. Ο παππούς μου ήταν δάσκαλος, Ήταν Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του χωριού που κατάγομαι στη Λακωνία, και θυμάμαι πάντα τι σήμαινε αυτό για το χωριό, τι σημαίνει τώρα».

Για τα εκπαιδευτικά συστήματα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι καθοριστικοί και θυμήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια δασκάλους  με την κύρια έννοια της λέξης, με «Δ» κεφαλαίο, όπως είπε.

«Θα αναφέρω έναν που ήταν δάσκαλος των αγγλικών μου, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αγαπήσω τη λογοτεχνία» συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.