Οι προτάσεις του προέδρου ΑΣΕΠ για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής δήλωσε πως “το θέμα του γραπτού διαγωνισμού στην εκπαίδευση είναι ένα θέμα ηλεκτρικά φορτισμένο  και πολιτικά φορτισμένο. Προφανώς όταν κληθώ να καταθέσω τις απόψεις  μου θα τις καταθέσω αρμοδίως.Αυτό που εφαρμόζουμε τώρα είναι λάθος σύστημα”.

Σχετικά με τον γραπτό διαγωνισμό στην εκπαίδευση

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ πρότεινε :

Ή θα πάμε σε ένα πιο απλό σύστημα μοριοδότησης  και δε θα μετράνε τα δεκάδες κριτήρια που υπάρχουν  και σε ένα πιο απλό σύστημα  καταγραφής των αιτήσεων,

Ή υπάρχει η λύση του γραπτού διαγωνισμού.

Δεν είναι εύκολο να σας πω ναι ή κατά του γραπτού διαγωνισμού, διότι πρέπει να απαντηθούν πολλά ερωτήματα υπογράμμισε και σημείωσε:

Πρώτον θα μιλάμε για τον γραπτό διαγωνισμό που ο Φιλόλογος θα εξεταστεί στα Αρχαία ;

Μιλάμε για ένα γραπτό διαγωνισμό που ο φιλόλογος και ο Μαθηματικός να  να εξεταστούν στα ίδια θέματα παιδαγωγικής;

Μιλάμε για έναν γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων;

Έχει πολλά θέματα προς διάλογο.

Ελπίζω ο διάλογος να μην είναι φορτισμένος

Σχετικά με το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών

Σχετικά με  την κατάταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες προσλήψεων ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ,  σημείωσε ότι το αρνητικό για το ΑΣΕΠ στο σημερινό σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών είναι οι ενστάσεις που είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και απασχολούν πολλούς υπαλλήλους του ΑΣΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανέφερε χαρακτηριστικά: Τελειώσαμε  τη διαδικασία κατάταξης  των εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή . 80.000 αιτούντες προς κατάταξη .  Πάνω από 6.000 ενστάσεις.

Δημοσιογράφος: Πόση καθυστέρηση σημαίνει αυτό;

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Η Προκήρυξη βγήκε  το Φθινόπωρο και τελείωσε προχθές.  12.000 σελίδες αποφάσεων του ΑΣΕΠ επί των ενστάσεων αυτών.Οι μισές από αυτές τις ενστάσεις ήταν οι ίδιες που είχαμε και πριν δυο χρόνια.Παιδαγωγική Επάρκεια και Σεμινάρια.Η Παιδαγωγική Επάρκεια είναι μι α πονεμένη ιστορία στο ελληνικό δημόσιο, ειδικά στο εκπαιδευτικό σύστημα, πως αποδεικνύεται, τι σημαίνει κλπ, Τα δε Σεμινάρια είναι πολύ απλό το θέμα. Κάθε Πανεπιστήμιο δίνει τη δικιά του Βεβαίωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.