ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Ψυχολογικές επιπτώσεις της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους | 21/4

Τηλεκπαίδευση: Εκπαίδευση σε μαύρα κουτάκια. Εκπαιδευτικοί, παιδιά και έφηβοι καθημερινά πίσω από μια οθόνη να προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να μάθουν, να εκφραστούν. Κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους, λίγο μετά μπρος στην οθόνη της τηλεόρασης, ο φόβος κι η ενοχή γιατί «εσύ θα φταις για την διασπορά του ιού»…

Η ατομική ευθύνη πάνω από το συλλογικό δικαίωμα. Απαγορεύσεις και εγκλεισμός, κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση κόντρα στην θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Κουραστήκαμε πια να κλίνουμε καθημερινά το ρήμα «ακούω» σε όλα τα πρόσωπα και τους αριθμούς. Ας συζητήσουμε για τις ψυχολογικές επιδράσεις αυτής της περιόδου στους μαθητές και μαθήτριες μας κι ας αναζητήσουμε τρόπους να τους καταλάβουμε και να τους υποστηρίξουμε.

 Ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 7μ.μ., διαδικτυακή εκδήλωση για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης. Εισηγητές θα είναι:

  • Ατσαλάκη Αμαλία Δρ Κλινικής Ψυχολογίας– ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική συνεργάτης τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
  • Δούκα Ευαγγελία Εκπαιδευτικός Π.Ε., Ψυχολόγος
  • Νικολαΐδης Γιώργος  Ψυχίατρος, Δ/ντης Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ)
  • Φρυδά Λίτσα Εκπαιδευτικός Δ.Ε., μέλος ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom https://us02web.zoom.us/j/89568098752 και θα μεταδοθεί live από τη σελίδα του Ζ’ συλλόγου στο facebook.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.