Aποτελέσματα Πανελλήνιων 2021: Στις 9 Ιουλίου οι βαθμολογίες των υποψηφίων – Με SMS η ενημέρωση

Aποτελέσματα Πανελλήνιων 2021: Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουλίου, ημέρα λήξης των εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Αμέσως μετά, οι απόφοιτοι γενικών και επαγγελματικών λυκείων θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και το παράλληλο μηχανογραφικό, εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση σε κάποιο Ίδρυμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης ή σε δημόσιο ΙΕΚ.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τον κωδικό ασφαλείας, ενώ έως τις 6 Ιουλίου θα πρέπει να επισκεφθούν ιστοσελίδα smsresults.minedu.gov.gr, για να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να ενημερωθούν με sms για τη βαθμολογία τους και, στη συνέχεια, για τη σχολή εισαγωγής.

Το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, σε γενικά και ειδικά μαθήματα, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανά πανεπιστημιακό τμήμα. Για Για την έκδοση των ΕΒΕ κάθε τμήματος το υπουργείο αρχικά θα εκδώσει Γενικό Μέσο Όρο βαθμολογίας ανά Επιστημονικό Πεδίο, ο οποίος θα προκύψει από το σύνολο των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων του κάθε Πεδίου. Έπειτα, θα πολλαπλασιάσει τον Γενικό Μέσο Όρο κάθε Επιστημονικού Πεδίου με τον συντελεστή (0,80-1,20) που όρισε κάθε Τμήμα, προκειμένου να προκύψει η αντίστοιχη ΕΒΕ.

Η ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων και στη συνέχεια η γνωστοποίηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα φέρει αναταράξεις σε πληθώρα υποψηφίων, οι οποίοι φέτος για πρώτη φορά, ύστερα από αρκετά χρόνια, έχουν να αντιμετωπίσουν τον «κόφτη» της ΕΒΕ από την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εφόσον ανακοινωθούν οι ΕΒΕ οι υποψήφιοι θα πρέπει να ελέγξουν σε ποια από αυτά η βαθμολογία τους είναι υψηλότερη από τις ΕΒΕ, στο Επιστημονικό Πεδίο (μόνο ένα πλέον) που μπορούν να δηλώσουν. Σχολές με ΕΒΕ υψηλότερη της βαθμολογίας δεν είναι προσβάσιμες. Υπενθυμίζεται ότι, μόνο για φέτος, οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό τμημάτων, ενώ, από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει περιορισμός στο πρώτο μηχανογραφικό.

Τέλος, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου προκύπτει από το άθροισμα των γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιαζόμενο επί δυο.

Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με 100.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν ορόσημο στη ζωή χιλιάδων νέων κάθε χρόνο, και κατανοούμε την αγωνία τους. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία, δίνουμε στους υποψηφίους μας ένα επιπλέον κανάλι ενημέρωσης, αξιοποιώντας ένα μέσο που τους είναι ιδιαίτερα προσφιλές. Η ένταξη σύγχρονων τεχνολογιών στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών διαδικασιών αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα και, σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Οι μαθητές ανήκουν στην πλέον εξοικειωμένη ομάδα με την τεχνολογία. Στην εποχή της ταχύτητας, είμαστε στο πλάι τους και θεωρούμε αυτονόητο το χρέος μας να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά κανάλια για τους βαθμούς των εξετάσεών τους. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην παιδεία προχωρά σε όλες βαθμίδες, καθώς η τεχνολογία και η παιδεία ενδυναμώνουν τους πολίτες, μειώνουν τις ανισότητες και στηρίζουν την προσωπική και την κοινωνική ανάπτυξη».

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.