Η Ε.Ε «τσάκισε στις κυρώσεις» την Τουρκία: Της δίνει ακόμα 485 εκατομμύρια ευρώ για το μεταναστευτικό!

Την ώρα που ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με γραπτή του δήλωση το βράδυ της Παρασκευή, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας ως προς την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί,  αποκαλύπτεται ότι μόλις χθες (μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ερντογάν ότι κάνει την Αγία Σοφία τζαμί) η ΕΕ ξεκίνησε τις “σκληρές κυρώσεις” δίνοντας σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό!

Αναλυτικότερα:

Η ΕΕ αποφάσισε (στις 11/7) να παράσχει πρόσθετη στήριξη 485 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία για τη συντήρηση των μεταναστών που ζουν εκεί με την σχετική πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την είδηση από την deutsche welle τουρκικά τα χρήματα αυτά θα είναι επιπρόσθετα στην βοήθεια των 6 δις ευρώ πού προβλέπεται να δοθούν, με βάση τη συμφωνία του 2016 ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.

Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, τα 485 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τη συνέχιση των δύο κύριων ανθρωπιστικών δράσεων της ΕΕ στην Τουρκία, το Κοινωνικό Δίχτυ Ασφαλείας Έκτακτης Ανάγκης και την υπό όρους χρηματοδοτική ενίσχυση για την Εκπαίδευση. Επιπλέον Σύριοι και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στην Ιορδανία και στο Λίβανο θα στηριχθούν με άλλα 100 εκ. Ευρώ. Τα 100 εκ. Ευρώ αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ενίσχυση βιοτικών πόρων και την παροχή υπηρεσιών υγείας, αποχέτευσης, ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και για προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.