Χαρά Κεφαλίδου: Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για παραβιάσεις της νομιμότητας στην Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

Χαρά Κεφαλίδου: Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλύπτει τις αυθαίρετες πρακτικές της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ

 Επανέρχομαι για τέταρτη φορά  με  Ερώτησή μου στην Υπουργό Παιδείας στο θέμα των παραβιάσεων της νομιμότητας και της δεοντολογίας στην επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης. Αποκορύφωμα της αυθαίρετης, παράνομης και αλαζονικής αυτής συμπεριφοράς αποτελεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

 «Δυστυχώς η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλύπτει τις αυθαίρετες πρακτικές και συμπεριφορές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –  ΑΝΕΛ στη διαδικασία επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης, της ‘ραχοκοκαλιάς’ δηλαδή του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας. Απόρροια αυτών των πρακτικών είναι η πρόσφατη περίπτωση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων και το ρατσιστικό σχόλιό του το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς αυτά είναι και θα είναι τα αποτελέσματα της απουσίας αξιοκρατίας και ουσιαστικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού μας συστήματος» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Η αυθαίρετη επιλογή και ο διορισμός τον Απρίλιο του 2015 των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και τα χαρακτηριστικά τα οποία πρόβαλαν ως στοιχεία υπεροχής τους, δηλαδή  ότι προέρχονται από τον συνδικαλιστικό χώρο, έχοντας ως ‘περγαμηνές’ την άρνησή τους στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, δεν εμπόδισαν την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να τους ‘αξιολογήσει’ και να επιλέξει στελέχη εκπαίδευσης των Περιφερειών. Παρότι η θητεία τους είχε λήξει επανατοποθετήθηκαν (επί θητείας κ. Γαβρόγλου) χωρίς τη Διαπιστωτική Πράξη που απαιτείτο – σύμφωνα με τον Νόμο – από τον τότε Υπουργό, ώστε να  αναλάβουν το ‘έργο των εκκαθαρίσεων’. Στη συνέχεια υπήρξε σειρά παραβιάσεων της νομιμότητας και της δεοντολογίας σε όλη τη διαδικασία, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι στόχος της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν η διάλυση των δομών εποπτείας και καθοδήγησης, η απαξία των αξιολογημένων στελεχών εκπαίδευσης και η προσπάθεια ελέγχου ‘των αρμών εξουσίας’ της εκπαιδευτικής διοίκησης.

Έχει περάσει ένας χρόνος και το Υπουργείο δεν έκανε τίποτα για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να προχωρήσει τη διαδικασία επιλογής Στελεχών με αξιοκρατικό και διαφανή τρόπο. Και για την ιστορία… καμία από τις τέσσερις Ερωτήσεις της Χαράς Κεφαλίδου δεν έχει απαντηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.