Πρόγραμμα voucher για τη φιλοξενία νηπίων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που αφορά τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων

Το υπουργείο Εσωτερικών θεσμοθετεί και εφαρμόζει από τη νέα σχολική χρονιά ένα νέο πρόγραμμα voucher για τη φιλοξενία νηπίων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που αφορά τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται για εθνικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 15.000 παιδιά δημοσίων υπαλλήλων βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία θα οριστούν σε επερχόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση και εκτέλεσή του είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Σεπτέμβρη του 2020, σε 322 δήμους της χώρας, τα παιδιά από 4 ετών και πάνω θα φοιτούν στο νηπιαγωγείο και δε θα πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε τις τελευταίες ημέρες, παράταση ενός έτους θα λάβει η καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για πέντε δήμους. Ιδιαίτερα για φέτος λοιπόν, εξαιρούνται οι Δήμοι Αθηναίων, Καλλιθέας, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης και Νεάπολης Συκεών καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές σε νηπιαγωγεία ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στις περιοχές αυτές. Για τους  δήμους που εξαιρέθηκαν για ένα ακόμα χρόνο τα νήπια που θα βρεθούν εκτός νηπιαγωγείων θα απορροφηθούν σε παιδικούς σταθμούς.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ξεκίνησε την εφαρμογή της σταδιακά πριν από δύο χρόνια με ορίζοντα τριετίας για την καθολική εφαρμογή της. Τον Σεπτέμβρη του 2019, σε 282 δήμους θεσπίστηκε η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, με την πολιτική ηγεσία να ορίζει το σχολικό έτος 2020-2021 το έτος που θα εφαρμοστεί καθολικά με την ένταξη των τελευταίων 40 εναπομεινάντων δήμων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.