Νέα διάταξη: Εκπαιδευτικοί σύζυγοι ένστολων αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων

Και οι εκπαιδευτικοί  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης έχουν δικαίωμα απόσπασης , κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα η διάταξη που ψηφίστηκε, έχει ως εξής:

Απόσπαση εκπαιδευτικών συζύγων υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας

Στο άρθρο 21Α του ν. 2946/2001 (Α ́ 224) προστίθεται παρ. 3 ως εξής:

«3. Το δικαίωμα της παρ. 1 παρέχεται και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης. Στην περίπτωση αυτή, ως στρατιωτική μονάδα νοείται η αστυνομική, πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και το Κατάστημα Κράτησης όπου παρέχει πραγματική υπηρεσία το εν λόγω προσωπικό.».

Τι προβλέπει η παρ.1 του άρθρου 21Α του ν. 2946/2001

1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.

via: esos.gr

2 thoughts on “Νέα διάταξη: Εκπαιδευτικοί σύζυγοι ένστολων αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.