Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β΄Λυκείου

Επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και των Γυμνασίων. Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο κύμα μαθητών που επιστρέφει στα σχολεία, καθώς από τις 11 Μαΐου έχουν επιστρέψει στις τάξεις οι μαθητές της Γ΄Λυκείου.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής: οι μισοί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και οι άλλοι μισοί Τρίτη-Πέμπτη ώστε να σχηματισθούν μικρότερα τμήματα, το πολύ 15 ατόμων και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Το υπουργείο Παιδείας εκπόνησε σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει  οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και την διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών και την διαχείριση και αντιμετώπιση τυχόν νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που μπορεί να εμφανιστούν.

  • Περιορισμός συνωστισμού και αποστάσεις μαθητών
  • Απαγόρευση της συγκέντρωσης στον προαύλιο πριν την έναρξη των μαθημάτων
  • Σχολικές αίθουσες με μεγιστοποίηση της απόστασης μαθητών: ένας ανά θρανίο, 15 μαθητές ανά σχολική αίθουσα
  • Χωρισμός των τάξεων σε υποτμήματα των 15 ατόμων
  • Απόσταση μαθητών 1.5 μέτρα μεταξύ τους
  • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο
  • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα
  • Αποσυμφόρηση γραφείου καθηγητών

Σε όλα τα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά θα γίνεται φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική μέσα στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Οι μαθητές επίσης θα πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Δεν θα προσμετράται η απουσία για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή ατόμου που νοσεί).

Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων είναι ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν την 1η Ιουνίου υπό την αίρεση βέβαια της σύμφωνης γνώμης των ειδικών και της επιδημιολογικής εικόνας που θα υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για τα νηπιαγωγεία δεν έχει ληφθεί απόφαση, με το πιθανότερο σενάριο να παραμείνουν κλειστά. Για τα Ειδικά Σχολεία έχει παραταθεί η αναστολή λειτουργίας και δεν προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.