Σαρηγιάννης: Αδύνατη η άρση του lockdown – Θα φτάσουμε τα 3.600 κρούσματα

Αποκαρδιωτικές  και δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας πως έως το τέλος του μήνα οι ημερήσιες μολύνσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 3.600.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, θα υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με τον αριθμό των τεστ, αλλά τις καθημερινές όπου υπάρχει ικανός αριθμός τεστ, τότε οι αριθμοί κρουσμάτων θα είναι υψηλοί.

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα» είπε, για να προσθέσει ότι με τα κρούσματα που υπάρχουν σε Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη, δε μπορεί να γίνει άνοιγμα του lockdown, το επόμενο δεκαπενθήμερο.

«Η συζήτηση για το άνοιγμα είναι θετική αλλά είναι λάθος, με την αίσθηση ότι θα είναι όλα καλά. Δεν είναι όλα καλά. Η Αττική έχει πρόβλημα και η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει», είπε.

Όμως το πιο σημαντικό, είναι ότι με βάση τις προσομοιώσεις των επιστημόνων, τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο αν ανοίξουν οι δραστηριότητες τις επόμενες ημέρες.

«Αυτό που εμείς βλέπουμε από τις προσομοιώσεις, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή… Συνεχή αύξηση! Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια»,  πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χ. Γώγος: Μέσα στον Απρίλιο το άνοιγμα των σχολείων και κάποιων δραστηριοτήτων
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα και Ειδήσεις για την Εκπαίδευση από το edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.