Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς χορηγεί ο Δήμος Νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου πήρε την απόφαση να παρέχει ένα μηνιαίο επίδομα σίτισης και στέγασης, το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ. σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, το επίδομα θα δοθεί και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.
Η πρόταση κατατέθηκε από το δήμαρχο, Χριστοφή Κορωναίο, και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί μας. Η προσέλκυση και διατήρησή τους είναι βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας και την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας» δήλωσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το επίδομα είναι μια πράξη αναγνώρισης της δυσκολίας τους, αλλά και μια στήριξη για την καθημερινότητά τους.
Η απόφαση αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει τα στεγαστικά και βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά του Αρχιπελάγους, ένα ζήτημα που είναι ιδιαίτερα οξυμένο σε τουριστικές περιοχές όπως η Νίσυρος, όπου η έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών και τα υψηλά ενοίκια δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στη διαβίωση.
«Με την ενίσχυση αυτή, θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη και τη στήριξή μας στους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Νίσυρο, συχνά μακριά από τις οικογένειές τους. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους» ανέφερε ο κ. Κορωναίος.
Χαιρετίζει η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Η ανακοίνωση
Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου για την χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Νισύρου. Αυτή η απόφαση ανταποκρίνεται στην μεγάλη κοινωνική ανάγκη να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά της περιοχής μας που σταθερά τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει με πολύμορφες παρεμβάσεις και δράσεις και η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Καλούμε και τους άλλους Δήμους της περιοχής να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Νισύρου. Απαιτούμε επίσης από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πάρουν επιτέλους άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης και διαβίωσης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά μας.
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |






















