Δήμος Διδυμοτείχου | Διαδικτυακή εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Απολογιστικό δελτίο τύπου

Η διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφοντας μεγάλη απήχηση σε ένα ευρύ κοινό πλέον των 4000 θεατών από το Διδυμότειχο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και γενικότερα την Ελλάδα.

Την εκδήλωση συντόνισε η ειδική συνεργάτης του Δήμου Διδυμοτείχου κα Βάγια Ζυγογιάννη, η οποία έπειτα από την εισαγωγή στο πρόγραμμα και τους σκοπούς της εκδήλωσης, ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Ζέτα Μακρή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησαν οι κεντρικές εισηγήσεις.

Την αυλαία των κεντρικών ομιλιών άνοιξε η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Νέας Δημοκρατίας και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα. Η κα Ράπτη έκανε μια εκτενή αναφορά στην παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε δεδομένα και στατιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα παρουσίασε  τα εργαλεία που παρέχει η ΕΕ για την πρόληψη, με επίκεντρο την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».  Ακολούθησε η κα Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου, εκπαιδευτικός και Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η κα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στο περιβάλλον του παιδιού, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για αντιμετώπιση περιστατικών, ενώ κοινοποίησε έναν χρήσιμο οδηγό διερεύνησης, διάγνωσης και διαχείρισης κακοποίησης ανηλίκων (https://bit.ly/Odigos-anilikoi).

Η ενότητα των ομιλιών ολοκληρώθηκε με την κα Δήμητρα Βουρδόγλου,  Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου και εκπαιδευτικό, η οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες και το πλαίσιο για την δημιουργία γεφυρών συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια.

Το πάνελ των εισηγητών πλαισιώθηκε από ειδικούς καλεσμένους. Στην εκδήλωση παρέστησαν ενεργά και με τοποθετήσεις ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπροσώπησης Α.Μ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Αικατερίνη Ρηνάκη, η Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Διδυμότειχου κα Βασιλική Δελημπαλτά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας κ. Αθανάσιος Γκογκάκης, η εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Δήμου Διδυμοτείχου κα Δραγούμη Ευαγγελία, η εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Διαπολιτισμική και την Ειδική Αγωγή κα Γιώτα Στανελούδη.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών και των τοποθετήσεων, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των ειδικών προσκεκλημένων, ενώ παράλληλα απαντήθηκαν σχόλια που συλλέχθηκαν από το κοινό το οποίο παρακολούθησε την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον επίλογο, η κα Ρηνάκη απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, καλεσμένους και εμπειρογνώμονες  της εκδήλωσης και υποσχέθηκε την διεξαγωγή και μετάδοση επιπλέον θεματικών εκδηλώσεων στο διαδίκτυο. Η συντονίστρια συνόψισε κάνοντας αναφορά στην καμπάνια «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» και το διαθέσιμο υποστηρικτικό υλικό που παρέχεται για τους πολίτες.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο για ελεύθερη θέαση, στο κανάλι του Δήμου Διδυμοτείχου στην πλατφόρμα YouTube. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν να μεταβούν στον σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/c/Didymoteichon

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο YouTube: https://www.youtube.com/c/Didymoteichon

Οδηγός Διερεύνησης, Διάγνωσης και Διαχείρισης Κακοποίησης Ανηλίκων:  https://bit.ly/Odigos-anilikoi

H καμπάνια “ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ”: https://enastapente.gr/el

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.