Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 30.000 εκπαιδευτικών έως το 2027 με παράλληλη μείωση κατά 50% των αναπληρωτών

Σχέδιο για την πρόσληψη 30.000 μόνιμων εκπαιδευτικών έως το 2027 με παράλληλη μείωση κατά 50% των αναπληρωτών, υλοποιεί από φέτος το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιθυμεί, να γίνουν 10.000 διορισμοί κάθε χρονιά, έως και το 2027.
Με τα δεδομένα αυτά, αποφασίστηκε να γίνουν φέτος, όπως και πέρσι 10.000 προσλήψεις μόνιμων δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι να καταφέρει να επαναλάβει τον αριθμό των 10.000 προσλήψεων που έγιναν πέρσι, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το 2026 και το 2027.
Αυτό σημαίνει, ότι μαζί με τις περσινές προσλήψεις, στο τέλος της τετραετίας, οι νέοι διορισμοί θα φτάσουν τις 40.000.
Σημειώστε, ότι με τις φετινές 10.000 προσλήψεις, οι 4.451 αφορούν αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που βγήκαν στη σύνταξη, σύμφωνα με τον κανόνα “μια πρόσληψη για κάθε μια συνταξιοδότηση”.
Θ. Τσούχλος ( πρόεδρος ΟΛΜΕ): Θετικό βήμα
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, αναφερόμενος στο σχέδιο του υπ. Παιδείας, το χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει, τη μείωση σε 25.000 των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, από 50.000 έως την ερχόμενη διετία.
Εκπαιδευτικοί: Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
Σύμφωνα με το workenter.gr οι 30.000 προσλήψεις – μεταξύ των οποίων και οι 10.000 φετινές – θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Ήδη, στην κατεύθυνση αυτή, το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να εκδώσει πέντε προκηρύξεις, για την πρόσληψη των πρώτων 10.000 εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δοθεί με τις φετινές προσλήψεις η έμφαση, στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να υλοποιήσει τον στόχο του, για μείωση των αναπληρωτών στο 50%, με παράλληλη αύξηση των μόνιμων διορισμών.
Διαβάστε σχετικά – Για 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών το 2025 έκανε λόγο ο Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας Ι. Κατσαρός
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |

























