Αξιολόγηση σχολείων: Η ενημέρωση των Διευθυντών – Tο υλικό

Αξιολόγηση σχολείων: Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και τελειώνουν αύριο Τετάρτη οι έξι (6) ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις των Διευθυντών Σχολικών μονάδων με εισηγητές στελέχη του ΙΕΠ υπό την εποπτεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για ενημέρωση σχετικά με την σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του συστήματος «Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ η συμμετοχή όλων των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων κρίνεται απαραίτητη για την προετοιμασία της εισαγωγής και εφαρμογής του συστήματος στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Τη χθεσινή πρώτη ημέρα ενημερώθηκαν τα στελέχη της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του νομού Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek η ενημέρωση ήταν ουσιαστικά ένας μονόλογος εισηγητών του ΙΕΠ με παρουσίαση του συστήματος του “Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων” που περιλάμβανε αρχικά μια εισαγωγή σχετικά με τη διαδικασία και τη στόχευση.

Ακολούθησε μια αναλυτική παρουσίαση σε powerpoint της Εσωτερικής Αξιολόγησης – Αυτοαξιολόγησης Σχολικής Μονάδας και του πλαισίου της, με τους θεματικούς άξονες, τους δείκτες αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου και τις  διαδικασίες αυτής καθαυτής της αξιολόγησης βήμα – βήμα.

Οι διευθυντές ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό & την υλοποίηση των δράσεων, τις ομάδες δράσεις, την πορεία υλοποίησής τους, την τελική τους αποτίμηση και φυσικά τη σύνταξη και κατάθεση της έκθεσης εσωτερικής αξιολόγησης.

H Έκθεση αυτή αποτελέσει ουσιαστικά τη βάση για τον Συλλογικό Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου του επόμενου σχολικού έτους, ο οποίος περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των τριών βασικών λειτουργιών της σχολικής μονάδας, της Παιδαγωγικής και μαθησιακής λειτουργίας, της Διοικητικής λειτουργίας και της Επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών.

Ενημέρωση έγινε και για την Εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων όχι όμως ιδιαίτερα εκτεταμένη καθώς αυτή αφορά πρωτίστως τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης και τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

  1. Ο οδηγός εφαρμογής της αξιολόγησης για το 2020-2021-2022 είναι διαθέσιμος, εδώ.
  2. Η παρουσίαση αξιολόγησης σχολικών μονάδων είναι διαθέσιμη, εδώ.
  3. Αν ενδιαφέρεστε για το νομικό πλαίσιο, επιλέξτε εδώ.

Αν έχετε απορίες αυτές διευκρινίζονται στον κόμβο του Ινστιτούτου  Εκπαιδευτικής πολιτικής, εδώ.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.