Webinar της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης
Στο πλαίσιο του θέματος «Τεχνητή Νοημοσύνη και εκπαίδευση: Διατήρηση της ανθρώπινης δράσης σε έναν κόσμο αυτοματοποίησης», η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης 2025 ενθαρρύνει τον προβληματισμό σχετικά με τη δύναμη της εκπαίδευσης να εξοπλίσει τα άτομα και τις κοινότητες να πλοηγηθούν, να κατανοήσουν και να επηρεάσουν την τεχνολογική πρόοδο.
Καθώς τα συστήματα που καθοδηγούνται από υπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη γίνονται πιο εξελιγμένα, τα όρια μεταξύ της ανθρώπινης πρόθεσης και της δράσης που καθοδηγείται από τη μηχανή συχνά θολώνουν, εγείροντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διατήρησης, επαναπροσδιορισμού και, ιδανικά, ανύψωσης της ανθρώπινης δράσης σε μια εποχή τεχνολογικής επιτάχυνσης
Artificial Intelligence and education: Preserving human agency in a world of automation
24 Ιανουαρίου 2025 – 10:00 π.μ. – 24 Ιανουαρίου 2025 – 5:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Έδρα της UNESCO, Παρίσι, Γαλλία
Αίθουσες : Αίθουσα IR, Αίθουσα IX, Αίθουσα VII, Αίθουσα XII, Αίθουσα IV
Τύπος : Cat IV – Διεθνές Συνέδριο
Τύπος οργάνωσης : Υβρίδιο
Γλώσσα(ες): Γαλλικά, Αγγλικά
Καθώς τα συστήματα που βασίζονται σε υπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη γίνονται όλο και πιο ισχυρά, τα όρια μεταξύ της ανθρώπινης πρόθεσης και της μηχανικής δράσης συχνά θολώνουν. Αυτό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο προστασίας και, ιδανικά, ανάδειξης της ανθρώπινης δράσης σε μια εποχή τεχνολογικής επιτάχυνσης και διευρυνόμενης αυτοματοποίησης.
Η UNESCO διοργανώνει μια ολοήμερη, δια ζώσης εκδήλωση στην έδρα της στο Παρίσι στις 24 Ιανουαρίου 2025 με στόχο:
- Να εξετάσει τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη, ιδίως για τη διδασκαλία, τη μάθηση, την αξιολόγηση και την εκπαιδευτική διοίκηση.
- Να προωθήσει την ανάπτυξη κρίσιμων γραμματισμών ΤΝ, εξοπλίζοντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με τις ικανότητες που απαιτούνται για την κατανόηση, τη χρήση και την επιρροή των τεχνολογιών ΤΝ, σύμφωνα με τα πλαίσια ικανοτήτων ΤΝ της UNESCO για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
- Να διασφαλίσει ότι η ΤΝ συμπληρώνει και όχι αντικαθιστά τα βασικά ανθρώπινα στοιχεία της μάθησης, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας προσωπικών σχέσεων και της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή εμβέλεια και συμμετοχικότητα, οι συνεδριάσεις της ολομέλειας θα μεταδοθούν σε ζωντανή ροή και θα παρέχεται διερμηνεία στα αγγλικά και γαλλικά.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |