Σύμβουλοι εκπαίδευσης: Ξεκινούν επαφές με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογηθούν πρώτοι

Σύμβουλοι εκπαίδευσης: Άμεση προσέλευση στα σχολεία και επαφή με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αξιολογηθούν πρώτοι.

Αυτό αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της πρόσφατης τροπολογίας της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως για την επιτάχυνση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “η άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους συνεπάγεται την άμεση προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες περιοχής αρμοδιότητάς τους,  προσέγγιση και επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς, καθοδήγηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου”.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής Συμβούλων να ξεκινήσουν άμεσα την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί.

Όσο βγαίνουν νέοι σύμβουλοι, αυτοί θα αναλαμβάνουν καθήκοντα και θα ξεκινούν την ατομική αξιολόγηση“, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσιάζοντας την τροπολογία.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση
(Άρθρο 3 σελίδα 10)

Η ανάγκη ταχύτερης δυνατής υλοποίησης των στόχων για αναβάθμιση ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου επιβάλλει την τοποθέτηση και ανάληψη καθηκόντων των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των οποίων ολοκληρώνεται η  διαδικασία επιλογής. Η άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους συνεπάγεται την άμεση προσέλευσή τους στις σχολικές περιοχής αρμοδιότητάς τους, προσέγγιση και επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς, καθοδήγηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και τελικώς μέγιστη δυνατή απόδοση βελτιωμένου και ποιοτικά αξιόλογου εκπαιδευτικού έργου.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιδιώκεται ρύθμιση εισόδου των νεοεπιλεγέντων Συμβούλων Εκπαίδευσης στην ενεργό υπηρεσία και δράση, χωρίς ωστόσο να θίγεται το μεταβατικό στάδιο, το οποίο πρέπει να διέλθει η διαδικασία αντικατάστασης των υφιστάμενων θεσμών και στελεχών εκπαίδευσης από τους νέους θεσμούς και τα στελέχη που προβλέπονται στο ν. 4823/2021 (Α’136) και επιλέγονται τις διατάξεις του και ειδικότερα:

Η ανάληψη υπηρεσίας των Συμβούλων Εκπαίδευσης σχετίζεται πλέον με την παύση της λειτουργίας των Περιψερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) αλλά προβλέπεται τοποθέτηση και ανάληψη της υπηρεσίας τους, καθώς και σταδιακή υπεισέλευσή τους στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού ‘Εργου στα ΠΕ.Κ.Ε.Σ., κατά μεταβατικό χρονικό διάστημα έως παύση λειτουργίας των Κέντρων αυτών.

Αντίστοιχα, η παύση λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. καθίσταται ανεξάρτητη σε σχέση με τη λήξη θητείας ή την παύση άσκησης των καθηκόντων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού ‘Εργου, οι οποίοι αντικαθίστανται σταδιακά από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ανάλογα χρόνο ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών επιλογής.

Οι Οργανωτικοί Συντονιστές των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους έως τοποθέτηση των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας Εκπαίδευσης, με εξαίρεση την περίπτωση που τοποθετούνται και αναλαμβάνουν υπηρεσία οι επιλεγέντες Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Περιφερειακών Εποπτών και των Εποπτών Ποιότητας Εκπαίδευσης, ευθύνη του προγραμματισμού των αξιολογήσεων έχει Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση -τροπολογία: Ποιο νέο στέλεχος εκπαίδευσης θα προτείνει εκπαιδευτικούς για να αξιολογηθούν

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.