Σάλος: Καταγγελία και ΕΔΕ για σεξουαλική παρενόχληση διευθυντή από ανώτερο στέλεχος εκπαίδευσης

Νέα  Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) εις βάρος ανώτερου  στελέχους της Εκπαίδευσης  είναι σε εξέλιξη σε νόμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ΕΔΕ έχει ανατεθεί από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Νίκο Δελέγκο σε διευθυντικό στέλεχος της εκπαίδευσης στην Αχαΐα. Η υπόθεση αφορά καταγγελία διευθυντή σχολικής μονάδας σύμφωνα με την οποία το ανώτερο στέλεχος  τον παρενοχλούσε σεξουαλικά. Πριν ανατεθεί όμως η συγκεκριμένη  ΕΔΕ είχαν προηγηθεί στο παρελθόν μία σειρά άλλων γεγονότων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π», ο καταγγέλλων και ο καταγγελλόμενος διατηρούσαν στο παρελθόν φιλική σχέση.   Η σχέση αυτή όμως διαταράχτηκε κι έτσι ο καταγγελλόμενος με αφορμή κάποια γεγονότα  διέταξε ΕΔΕ εις βάρος του. Με βάση το πόρισμά της είχε παύσει τον καταγγέλλοντα από τα καθήκοντα του ως διευθυντή σχολικής μονάδας με την αιτιολογία της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του.

Όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί κύκλοι στην «Π», παράλληλα όμως τον είχε παραπέμψει και στο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι το οποίο, δεν ήταν νόμιμο. Ο καταγγέλλων όμως προσέφυγε στο ΑΠΥΣΠΕ, όπου φέρεται να κατέθεσε ενόρκως βαρύ φάκελο εις βάρος του προϊσταμένου του. Έτσι διατάχτηκε ΕΔΕ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες της «Π», τις οποίες μεταφέρει με κάθε επιφύλαξη, παρότι η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού βοά και είναι ανάστατη, αναφέρουν ότι η απόφαση της παύσης του διευθυντή από τα καθήκοντά του έγινε για λόγους εκδίκησης από τον ανώτερό του, διότι αντιστάθηκε στις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Διαβάστε στο Pelop.gr αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες.

Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα και Ειδήσεις για την Εκπαίδευση
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.