ΔΟΕ: Να ακυρωθεί στην πράξη η αξιολόγηση

Να ακυρώσει στην πράξη τη διαδικασία αξιολόγησης των σχολείων επιχειρεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με τις κινήσεις της μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία – αποχή.

To edweek αν και είχε στη διάθεσή του  από τη χθεσινή ημέρα τις νέες οδηγίες του Δ.Σ της ΔΟΕ για τον συντεταγμένο ενιαίο τρόπο στάσης των εκπαιδευτικών σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των όσων προβλέπονται από το νόμο 4692/2020,  δεν τις δημοσιοποίησε ούτε φυσικά και τα κείμενα σεβόμενο την επιθυμία της ΔΟΕ.

Θα αναφέρουμε μόνο τα βασικά σημεία για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών αφού εχθές δεχτήκαμε πολλές σχετκές ερωτήσεις.

Τα βασικά σημεία

Σύμφωνα με τις οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι σύλλογοι διδασκόντων αναφορικά με την αποτίμηση της περσινής σχολικής χρονιάς και τον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων που γίνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, έλαβε κατά πλειοψηφία την απόφαση να στείλει στα σχολεία ενιαία κείμενα για την αποτίμηση του 2020-2021 και κάλεσε τους συλλόγους διδασκόντων να τα υιοθετήσουν αυτούσια, χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Παράλληλα, η ΔΟΕ καλεί να μη γίνει κανένας διαχωρισμός των διδασκόντων σε ομάδες και στην κλίμακα βαθμολόγησης να επιλέξουν για όλους τον υψηλότερο βαθμό.

Όπως γίνεται κατανοητό η επιδίωξη είναι σαφής: να ακυρωθεί στην πράξη η αξιολόγηση, καθώς όλα τα σχολεία θα εμφανίζονται να έχουν πανομοιότυπες επιδόσεις και όλοι οι εκπαιδευτικοί την ίδια βαθμολόγηση.

Επιγραμματικά, η ΔΟΕ τονίζει στους εκπαιδευτικούς ότι:

  • Δε φτιάχνουμε τα κείμενα για να αξιολογηθούμε με καλό βαθμό ούτε για να αναδείξουμε τα σημεία υπεροχής της μιας σχολικής μονάδας έναντι της άλλης, αλλά για να αποτυπώσουμε την ενιαία και κοινή μας στάση.
  • Επισημαίνουμε ότι σε κάθε σχέδιο δράσης, δε χωριζόμαστε σε ομάδες, αλλά ομάδα είναι όλος ο σύλλογος διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχει μερισμός και διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών.
  • Δεν αποτυπώνουμε κανέναν επιπλέον άξονα πέρα από τους έξι που έχουν επιλεγεί από τη ΔΟΕ.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων στην 4βαθμη κλίμακα βαθμολόγησης να επιλέξουν για όλους τους άξονες τον υψηλότερο βαθμό (4), ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ποσοτικής διάκρισης μεταξύ των σχολείων
  • υπάρχει η ανάγκη προσεχτικής ανάγνωσης των συνοδευτικών κειμένων και τέλος
  • τα κείμενα είναι μη δημοσιοποιήσιμα!

Αναμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας των δασκάλων μετά την ολομέλεια των Προέδρων των συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/10/2012.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.