Απογοητευτικά τα νούμερα των αιτήσεων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση

Πρόγραμμα δράση: “Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση” (Τ4Ε).

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης μπορεί να αφορά 163.104 εκπαιδευτικούς, αλλά μέχρι στιγμής σχεδόν οι μισοί, περίπου 70.000 κατέθεσαν αίτηση στο πρόγραμμα .

Για το λόγο αυτό με ανακοίνωσή του το τμήμα Επιμόρφωσης Εκπ/κού Πρ/κού Π.Ε & Δ.Ε του υπουργείου παιδείας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για την ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζονται παρ’ ότι η προθεσμία υποβολής έληξε στις 5 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά: 

Επ’ ευκαιρία της επανόδου των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και ύστερα από πολυάριθμα τηλεφωνήματα εκπαιδευτικών προς την υπηρεσία μας σχετικά με την Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έγινε αντιληπτό ότι ικανός αριθμός εκπαιδευτικών θεωρούν ότι στις 5 Ιανουαρίου έληγε και για όσους προτίθενται να επιμορφωθούν η προθεσμία εντός της οποίας μπορούσαν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό. Διευκρινίζεται ότι αυτό δεν ισχύει. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις με την ιδιότητα του επιμορφούμενου μέσα από την πλατφόρμα https://trainees.t4e.sch.gr/.

Ιωάννα Ολυμπίου,
Προϊσταμένη τμήματος Επιμόρφωσης Εκπ/κού Πρ/κού Π.Ε & Δ.Ε ΥΠΑΙΘ

Υπενθυμίζουμε ότι η επιμόρφωση αφορά τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και   Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αναπληρωτές ή μόνιμους ή ωρομίσθιους), που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) σε δημόσιες σχολικές μονάδες της επικράτειας ή του εξωτερικού, Γενικής ή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,  καθώς και όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και η συνολική διάρκειά του θα είναι είκοσι (20) ώρες σε χρονικό διάστημα οκτώ (8) εβδομάδων, οι οποίες κατανέμονται σε δέκα (10) ώρες σύγχρονης επιμόρφωσης και σε δέκα (10) ώρες ασύγχρονης επιμόρφωσης, μέσω χρήσης αντίστοιχων εργαλείων τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα:

ΦΕΚ | Ξεκινά η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

2 thoughts on “Απογοητευτικά τα νούμερα των αιτήσεων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση

  1. Παρότι ανήκω σε αυτούς που έκαναν αιτηση,το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει δύο φάουλ.ο μήνας Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι μήνες που αφενός πνιγομαστε στη δουλειά.αφετερου με τηλεκπαίδευση δουλεύουμε από πέρυσι το Μάρτιο.τωρα θυμήθηκαν ότι θα ήταν καλό από πέρυσι το Μάρτιο να είχαμε κάνει επιμόρφωση;δεν υπήρχε από πέρυσι το Μάρτιο ένα δίμηνο που να είναι πιο χαλαρός ούτε στις διακοπες πχ του καλοκαιριού;

  2. Επειδή η ανάγκη για αλλαγή των εκπαιδευτικών μεθόδων έπρεπε να γίνει ξαφνικά τον Μάρτιο του 2020, πιστεύω ότι οι συνάδελφοι φέτος φρόντισαν, είτε με peer teaching όπου δεν υπήρχε πληροφορικός, είτε με επιμόρφωση που προσέφεραν εθελοντικά συνάδελφοι της Πληροφορικής μέσω τηλεκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαίδευσης ανά ειδικότητα, είτε αναζητώντας την αναγκαία επιμόρφωση σε προγράμματα με δίδακτρα (που εννοείται καλύπτονται με ίδιους πόρους), να ανταποκριθούν στις διδακτικές ανάγκες έγκαιρα. Φανταστείτε αν οι χιλιάδες διδάσκοντες που ήδη έχουν κάνει εκατοντάδες ώρες με τηλεκπαίδευση, περίμεναν εάν και πότε θα τους επιμορφώσει το Υπουργείο με 20(;;;;) ώρες……γι’ αυτό δεν υπάρχει το προσδωκόμενο ενδιαφέρον….πολύ αργά….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.