Διακίνηση πληροφοριών περί αποκλεισμού απεργών-απεχόντων από τις κρίσεις στελεχών

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες περί αποκλεισμού απεργών-απεχόντων από τις διαδικασίες επιλογής στελεχών.

 Πιο συγκεκριμένα γράφει το esos και μάλιστα σε αποκλειστική δημοσίευση – ρεπορτάζ!!  ότι σε διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΠΑΙΘ: «Οι εκπαιδευτικοί που θα απέχουν από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα αποκλείονται από τη διεκδίκηση  θέσεων  Στελεχών Εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων)».

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή τ. αιρετό  Νεκτάριο Κορδή,  “είναι γνωστό ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ για τις δομές της Εκπαίδευσης και τα κριτήρια επιλογής Στελεχών! Βέβαια η εξέλιξη της πανδημίας μετά την «αποτελεσματική» αντιμετώπισή της από την Κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολύ πιθανό να μην επιτρέψει την επιλογή των στελεχών εντός του 2021!

Για να σταθούμε λίγο στο ζήτημα αυτό να θυμίσουμε στα «ανώτατα και ανώνυμα» στελέχη του ΥΠΠΑΙΘ που διοχετεύουν τις «αποκλειστικές» πληροφορίες ότι η απεργία – αποχή είναι απόλυτα νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή απεργίας και προφανώς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να τιμωρούνται επειδή τη χρησιμοποιούν!” 

Εξάλλου με βάση την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (Α.Π. 159/22-5-2020) υπάρχει και δεδικασμένο με την 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται συνάδελφος, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου Διεύθυνσης, επειδή συμμετείχε στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την αξιολόγηση. Η απόφαση αυτή δικαιώνει, επί της ουσίας, το συνάδελφο και κρίνει ότι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών! Μήπως αγνοούν την απόφαση αυτή στο ΥΠΠΑΙΘ; Όχι βέβαια! Την γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα!

Στην  Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (ΑΠ 159/22-05-2020)  σημειώνεται ότι: «…είναι η πρώτη απόφαση που δικαιώνει, επί της ουσίας, συνάδελφο και κρίνει ότι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών…»

Απόσπασμα από τη δικαστική απόφαση:

«….8. Επειδή, ενόψει των ανωτέρω και ειδικότερα της συνταγματικής προστασίας του δικαιώματος της απεργίας και του τεκμηρίου νομιμότητας αυτής, πρέπει να γίνει δεκτό ότι η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 24Α του ν. 4369/2016 έχει την έννοια ότι η μη εκπλήρωση από μέρους του αξιολογητή των υπαλλήλων της υποχρέωσης αξιολόγησης των υφισταμένων του δεν κωλύει τη συμμετοχή του στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, όταν τούτο οφείλεται  στη συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η οικεία συνδικαλιστική οργάνωση…»

Το Υπουργείο ας σταματήσει τις απειλές και την τρομοκρατία. Δεν γίνεται έτσι Παιδεία.

Πάνος Ντούλας, Καθηγητής Αγγλικής, Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου,

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.