Αναπληρωτές: Σε μία συνολική φάση ανά κλάδο και οι 10.500 διορισμοί

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητώντας να γίνουν διορισμοί ανά κλάδο σε μια συνολική φάση στις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους 10.500 που έχουν εξαγγελθεί στη Γενική Εκπαίδευση.

«Υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν σε μια φάση, στο σύνολο τους ανά κλάδο ΚΑΙ οι 10.500 διορισμοί, που έχετε εξαγγείλει για το 2021, μετά από 10 και πλέον χρόνια αδιοριστίας στη γενική εκπαίδευση» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Αναλυτικά, η επιστολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη μια σχολική χρονιά, που η εκπαιδευτική κοινότητα, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει για όσο χρειαστεί, να ανταποκρίνεται με επιτυχία, παρά τις ανησυχίες και τις δυσκολίες, στο τιτάνιο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πιστοποιώντας τις δυνατότητες, την προσαρμοστικότητα και κυρίως τη θέληση να προσφέρουμε τα μέγιστα στηρίζοντας τους μαθητές μας. Για το ψηφιακό άλμα στη χώρα μας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει υπάρξει άλλωστε και πανευρωπαϊκή αναγνώριση, όπως εκφράστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν αναφορικά και με τις νέες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης. Είναι όμως προφανές πως η επιτυχία ή η αποτυχία στην προώθηση και εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης, εξαρτάται από τη στάση του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών. Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών, σε στέρεες βάσεις, οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα, καθώς η λαίλαπα των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια έπληξε σοβαρά μόνιμους και αναπληρωτές, αφήνοντας αισθήματα αδικίας, δυσπιστίας και καχυποψίας. 

Σήμερα υπάρχει η ευκαιρία να προχωρήσετε σε μια θετική και αναγκαία τροποποίηση: με το πρωτοφανές «κύμα» συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφενός κατέστη εφικτό να ικανοποιηθεί πλήθος μεταθέσεων μόνιμων συναδέλφων, που θα μπορέσουν μετά από χρόνια να υπηρετήσουν κοντά στα σπίτια και τις οικογένειές τους και αφετέρου υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν σε μια φάση, στο σύνολο τους ανά κλάδο ΚΑΙ οι 10500 διορισμοί, που έχετε εξαγγείλει για το 2021, μετά από 10 και πλέον χρόνια αδιοριστίας στη γενική εκπαίδευση. 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα έχει ανοίξει όπως κάθε χρόνο η συζήτηση για το πρώτο κουδούνι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μπορείτε γνωρίζοντας και γνωστοποιώντας τις τεράστιες πλέον ανάγκες των σχολείων, να είστε μετά από πολλά χρόνια η πρώτη Υπουργός Παιδείας που θα έχει να πει κάτι διαφορετικό, υλοποιώντας σε μία συνολική φάση ανά κλάδο και τους 10500 αναγκαίους διορισμούς που έχετε εξαγγείλει στον προϋπολογισμό του 2021. Θα ξέρουμε και όλοι εμείς στους συλλόγους διδασκόντων, στον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου, πως πράγματι έχουμε μια θετική εξέλιξη και ότι κάτι αλλάζει ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, μετά από χρόνια ανέξοδων υποσχέσεων και πυροτεχνημάτων. Ευελπιστούμε λοιπόν πως θα βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το απαραίτητο πλέον εγχείρημα, καθώς η ίδια η εκπαιδευτική πραγματικότητα «φωνάζει» περισσότερο από ποτέ, για την ανάγκη εργασιακής σταθερότητας και προοπτικής του εκπαιδευτικού προσωπικού, για μια ορθά δομημένη εκπαιδευτική κοινότητα. 

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.