Αξιολόγηση: Ενημέρωση σχετικά με τις νέες προθεσμίες υλοποίησης

Σε ενημερωτικό σημείωμα της  Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση, τονίζεται ότι κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να συνεδριάσει σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση.

Η ενημέρωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

1) Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όφειλαν, με βάση το νόμο, να συνεδριάσουν με θέμα την αποτίμηση για το προηγούμενο έτος (“Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων”) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ συνεδρίασε, ούτε την περασμένη σχολική χρονιά, ούτε τη φετινή ( μέχρι 30/9). Προσοχή! Ο Προγραμματισμός αφορά αποκλειστικά το Διευθυντή και όχι την κατάθεση σχεδίων δράσης από τις ομάδες. Δεν καταθέτουμε κανένα σχέδιο δράσης, δεν παραδίδουμε εκθέσεις, “προσχέδια”, περιλήψεις κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, καμία άλλη υποχρέωση δεν προκύπτει για τους ΣΔ. Για το λόγο αυτό, το ΥΠΑΙΘ απαιτεί ουσιαστικά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, αξιοποιώντας τις διατάξεις του νόμου 4823/2021, να προχωρήσουν μόνοι τους στην αποτίμηση μιας σχολικής χρονιάς που δεν έγινε προγραμματισμός και που τα σχολεία ήταν για 5 μήνες κλειστά.

2) Η προθεσμία για την κατάθεση του “Συλλογικού Προγραμματισμού” για τη φετινή χρονιά παίρνει νέα παράταση [από τις 12/11, στις 29/11]. Αναφερόμαστε αποκλειστικά για τους στόχους-τα σχέδια δράσης (τίτλους)-ομάδες δράσης-συντονιστές ομάδων. Όλα τα παραπάνω έχουν οριστεί από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας με βάση τις διατάξεις του νόμου 4823/2021 (αμελλητί). Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση για τις Ομάδες Δράσης και τους συντονιστές αυτών.

3) Η υποχρέωση των συντονιστών των ομάδων δράσης να αναρτήσουν τους στόχους (Α’ μέρος) παίρνει παράταση μέχρι 12/1. Άρα, μέχρι 29/11 κανείς συνάδελφος που έχει οριστεί συντονιστής ομάδας δράσης δεν έχει υποχρέωση να συντάξει κάποιο κείμενο.

4) Τα αναλυτικά σχέδια δράσης των ομάδων δράσης (Υλοποίηση και Αποτίμηση), που ουσιαστικά έχουν οριστεί με βάση τις διατάξεις του νόμου 4823/2021, παίρνουν νέα παράταση, προφανώς μετά τις 12/1/2022, που λήγει η προθεσμία των συντονιστών των ομάδων να συμπληρώσουν το Α’ Μέρος (Σχεδιασμός).

Με βάση όλα τα παραπάνω:

  • Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να συνεδριάσει σχετικά με το θέμα, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου. Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω.
  • Για όσους συναδέλφους πιεστούν να πάρουν μέρος είτε σε συνεδριάσεις ΣΔ, είτε σε συνεδριάσεις Ομάδων, η ΕΛΜΕ έχει προκηρύξει  διευκολυντικές στάσεις εργασίας 1- 3 ώρες στο ωράριο του κάθε συναδέλφου, όσες ώρες από αυτές χρειαστεί..

Η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενημερώνει τέλος,ότι μετά το κοινό κάλεσμα 36 ΕΛΜΕ, για να γίνει νέα Γενική Συνέλευση των προέδρων και Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, βάσει του καταστατικού και την πίεση που ασκήθηκε για τη συνέχιση του αγώνα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ όρισε νέα ΓΣ προέδρων για τις 27 Νοέμβρη και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ από 22 ως 26 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.