Παρασκήνιο με Θεοδωρικάκο: Γιατί η Ν. Κεραμέως δεν έκανε εχθές τις ανακοινώσεις;

Ήταν γνωστό πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό θα ανακοίνωνε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. 

Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει.

Παρόλα αυτά υπήρξε ανατροπή της τελευταίες στιγμής με την υπουργό να μην παρίσταται στη συνέντευξη Τύπου και με τις ανακοινώσεις για τα σχολεία να μετατίθενται για σήμερα Σάββατο.

Ως δικαιολογία προκρίθηκε η αναβολή να συσχετιστεί  με την αναμονή της εισήγηση των επιστημόνων του ΕΟΔΥ η οποία υποτίθεται ότι δεν είχε κατατεθεί  στην κυβέρνηση έως την ώρα έναρξης της συνέντευξης  με αποτέλεσμα τη μη λήψη απόφασης του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο λόγος της αλλαγής αυτής και της απουσίας της υπουργού Παιδείας από τη συνέντευξη Τύπου, οφείλεται σε σύγκρουσή της με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τις άδειες ειδικού σκοπού και συγκεκριμένα εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων και τις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες.

Η κίνηση αυτή του κ. Θεοδωρικάκου σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Παιδείας, αφού κατέστη προφανές σε όλους, ότι προετοιμάζεται κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων. Κατά πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί ρυθμίστηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών τα των αδειών ειδικού σκοπού, πριν ανακοινωθεί από την ίδια το κλείσιμο των σχολείων και δημοσιοποιηθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Ουσιαστικά δηλαδή, τη διαφωνία των δύο υπουργών πυροδότησε το γεγονός ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήρε κατά μία έννοια την «πρωτιά».

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

One thought on “Παρασκήνιο με Θεοδωρικάκο: Γιατί η Ν. Κεραμέως δεν έκανε εχθές τις ανακοινώσεις;

  1. Με άλλα λόγια, την ώρα που ο κόσμος καίγεται και πολλοί συνάνθρωποί μας κυριολεκτικά χάνουν τη ζωή τους, οι υπουργοί δίνουν τη μάχη της μαρκίζας. Η αγωνία τους είναι ποιος θα ανακοινώσει πρώτος τα μέτρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.