Εκπαιδευτικοί ζητούν έκπτωση στα εισιτήρια και προτεραιότητα για εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας

Σύλλογοι αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών κατέθεσαν εχθές κοινό αίτημα για μείωση 50% στα εισιτήρια και για προτεραιότητα σε χορήγηση βεβαιώσεων από Δημόσιες Υγειονομικές Δομές τις χώρας.

Περισσότεροι από 30.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους τις επόμενες ημέρες για να καλύψουν και πάλι τις δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις στα σχολεία της χώρας.

Καθώς πλησιάζει η στιγμή ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα ζητήματα του υψηλού κόστους μετάβασης στους τόπους όπου θα υπηρετήσουν αλλά και της χορήγησης των απαραίτητων βεβαιώσεων από Δημόσιες Υγειονομικές Δομές που μπορεί να καθυστερεί, γίνονται κρίσιμα.

Ακολουθούν τα κοινά αιτήματα των συλλογών

Εκπτώσεις στα εισιτήρια

Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους και τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ώστε να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στο σχολείο τοποθέτησης σε κάθε μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Ως επιστημονικοί σύλλογοι αιτούμαστε τη μείωση έως 50% στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και συγκοινωνιών για όλους τους αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους τόσο κατά τις περιόδους των προσλήψεων όσο και κατά τις εορταστικές περιόδους ή ακόμα και σε περιπτώσεις κατεπειγουσών συνθηκών π.χ. διενέργεια δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Προτεραιότητα στις ιατρικές εξετάσεις αναπληρωτών

Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να προσκομίσουν στην Υπηρεσία τους βεβαίωση ιατρού παθολόγου ή οικογενειακού ιατρού, καθώς και βεβαίωση ψυχιάτρου, ώστε να πιστοποιείται η καταλληλότητά τους να εργαστούν και να παράγουν έργο στις εκπαιδευτικές δομές της Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Ωστόσο, το κόστος είναι συχνά απαγορευτικό για τις ιδιωτικές γνωματεύσεις και επιπλέον τα ραντεβού σε δημόσιες δομές της χώρας κλείνονται ετεροχρονισμένα.

Γι αυτούς τους λόγους ως επιστημονικοί σύλλογοι απαιτούμαστε να δοθεί κατεπείγουσα προτεραιότητα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τη χορήγηση των βεβαιώσεων από παθολόγους και ψυχιάτρους από Δημόσιες Υγειονομικές Δομές της χώρας, καθώς και από τις Δομές Ψυχικής Υγειάς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν άμεσα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων- ΠΑ.Σ.Α.Δ.
 • Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας- Π.Ε.Α.Δ.
 • Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών- ΠΑ.Σ.Α.Ν.
 • Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής- Σ.Α.Τ.Ε.Α.
 • Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής- Σ.Α.Κ.Ε.Α.
 • Πανελλήνιος Σύλλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής ΠΑ.ΣΥ.Δ.Ε.Ε.Α.
 • Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων Σ.Α.Φ.
 • Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Α.
 • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γεωπόνων Τ.Ε.- Π.Ε.ΕΚ.Τ.Ε.Γ.
 • Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Οικονομίας- ΠΑ.Σ.Ε.ΟΙΚ.
 • Σύλλογος Φυσικών Ειδικής Αγωγής – Σ.Φ.Ε.Α.
 • Σύλλογος εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ88.04 – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γενικής και Ειδικής (υπό σύσταση)

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.