Z. Μακρή: Πώς θα εορτασθεί η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στα σχολεία

Με εγκύκλιο της υφυπουργού κ.Ζέττας Μακρή, το Υπουργείο Παιδείας καλεί όλα τα σχολεία της χώρας να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που θα εορτασθεί σε όλον τον κόσμο αύριο Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Πώς θα εορτασθεί στα σχολεία

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 142636/17-11-22 έγγραφο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) «Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε ότι οι δράσεις για τον εορτασμό μπορούν να πραγματοποιούνται ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο εορτασμός αυτός, που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen,καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες  εκδηλώσεις (εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις μαθητών/τριών με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικές παραστάσεις κ.α.)

Σημαντικό είναι οι εν λόγω δράσεις να οργανωθούν με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων/Πολιτιστικών Θεμάτων με τοπικές, Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με συγγραφείς και εικονογράφους και γενικά με πρόσωπα και φορείς από τον χώρο του παιδικού βιβλίου.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό (Covid-19), όπως εκάστοτε ισχύει.

Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.
Διαβάστε επίσης – Δράση για παιδιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.