Τάξεις Υποδοχής: Ηλεκτρονική παραγγελία διδακτικών βιβλίων

Τάξεις Υποδοχής: Δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας των διδακτικών βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ έχουν οι σχολικές μονάδες για το έτος 2022-2023.

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. Φ1/124801 /Δ1/11-10-2022 έγγραφο της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Ζ. Μακρή διευκρινίζεται πως δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας διδακτικών βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) ΖΕΠ, τα οποία παρατίθενται, έχουν μόνο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες κατά το σχολικό έτος 2022-2023 λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.

Οι Διευθυντές αυτών των σχολικών μονάδων θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, για τους μαθητές που φοιτούν στις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., στην ιστοσελίδα publications.cti.gr του Ι.Τ.Υ.Ε. “Διόφαντος”, το αργότερο έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.

Το έγγραφο είναι διαθέσιμο, εδώ.

Οι τίτλοι βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (T.Y.) Ζ.Ε.Π. συνιστούν πρόσθετο υποστηρικτικό – διδακτικό υλικό για τις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π. και στόχο έχουν να διευκολύνουν τους μαθητές κατά τη διδασκαλία και μελέτη εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Τα βιβλία χωρίζονται σε επίπεδα ελληνομάθειας ως ακολούθως:

Δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας των ανωτέρω τίτλων βιβλίων, έχουν μόνο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες κατά το σχολικό έτος 2022-2023 λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π., οι οποίες ιδρύθηκαν σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. Φ1/113316/Δ1/19-09-2022 «Οδηγίες για τη διαδικασία ολοκλήρωσης της ίδρυσης και λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. μέσω της Πράξης: «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία, σχολικό έτος 2022-2023» με κωδικό ΟΠΣ 5184907, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι Διευθυντές αυτών των σχολικών μονάδων θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, για τους μαθητές που φοιτούν στις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., στην ιστοσελίδα publications.cti.gr του Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος», το αργότερο έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.

Η επιλογή των βιβλίων, με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών, γίνεται από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., ως ακολούθως:

Α. i) «ΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ-Ελληνικά για παιδιά που μετακινούνται»: ένας τίτλος για κάθε μαθητή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειάς του.

ii) Βιβλίο Μαθητή από τη σειρά «ΓΕΙΑ ΣΑΣ»: ένας τίτλος για κάθε μαθητή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειάς του.

Β. Σειρά «Το μικρό μου λεξικό»: ένας τίτλος για κάθε επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών που φοιτούν στις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π., και όχι ένας τίτλος για κάθε μαθητή.

Γ. Τα βιβλία «Ο Ακανθούλης», «Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού», «Η παραολυμπιάδα της χαράς»: ένας τίτλος για κάθε επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών που φοιτούν στις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και όχι ένας τίτλος για κάθε μαθητή.

Τα βιβλία της περίπτωσης Α προορίζονται για χρήση από τους ίδιους τους μαθητές για όσο διάστημα θα φοιτούν σε Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π.

Τα βιβλία της περίπτωσης Β και Γ φυλάσσονται στο αρχείο της σχολικής μονάδας με ευθύνη του εκπαιδευτικού που διδάσκει στις Τάξεις Υποδοχής.

Διευκρινίζεται ότι, λόγω της ετερογένειας της ομάδας στόχου και της έντονης διαφοροποίησής της ως προς την ετοιμότητα και τις μαθησιακές ανάγκες, προκρίνεται η αξιοποίηση του υλικού «Βαλιτσάκι: Ελληνικά για παιδιά που μετακινούνται».

Τα βιβλία της σειράς «Γεια σας» προτείνονται ως εναλλακτική και για να διασφαλιστεί η τυχόν συνέχεια στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών των Τάξεων Υποδοχής. Σε κάθε περίπτωση ο/η εκπαιδευτικός της τάξης αξιοποιεί και αναδιαμορφώνει το υλικό ανάλογα με την ετοιμότητα, ικανότητα και τις προηγούμενες γνώσεις των μαθητών/τριών και την εκάστοτε περίσταση μάθησης.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, κατά την υποβολή των ηλεκτρονικών παραγγελιών των ανωτέρω τίτλων, να λάβουν υπόψη τους τυχόν αποθέματα των βιβλίων αυτών που υπάρχουν στη σχολική μονάδα από προηγούμενα έτη.

Η διανομή των βιβλίων θα γίνει μέσω των Κέντρων Διανομής διδακτικών βιβλίων.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.