Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με την Υπουργό Παιδείας την Πέμπτη, 5 Ιουνίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ για την επικείμενη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας  την Πέμπτη, 5/6. Στη συνάντηση θα τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Αν και με σημαντική καθυστέρηση, η Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι θα δεχθεί το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ σε συνάντηση την Πέμπτη, 5/6 και ώρα 15:00. (Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ έχει καταθέσει αίτημα συνάντησης από τις 23/3 και η Υπουργός έχει ήδη δει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που ζήτησαν συνάντηση έναν ολόκληρο  μήνα μετά).

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα θέσουν τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.  Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, περιλαμβάνονται οι διαρκώς επιδεινούμενες εργασιακές σχέσεις στα ιδιωτικά σχολεία, οι συστηματικές παραβάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και η χαλαρή εποπτεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης,  η ανησυχητική εξάπλωση των funds στο χώρο της Παιδείας και η όξυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, ζητήματα εποπτείας Φροντιστηρίων Μ.Ε. και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, η ισοτίμηση των αμοιβών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά ΣΑΕΚ με αυτές τις αμοιβές αυτών στα δημόσια ΣΑΕΚ, η ρύθμιση του ανεξέλεγκτου χώρου των Κέντρων Μελέτης, η κατάσταση στα summer camps κλ.π. 

Ελπίζουμε  η συνάντηση αυτή να αποβεί σε όφελος τόσο των παιδιών που φοιτούν σε διάφορες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης όσο και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εργάζονται συχνότατα υπό κάκιστες συνθήκες. Είναι καλό, άλλωστε,  ένας Υπουργός να πληροφορείται για την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο από την εργοδοτική πλευρά, αλλά και από αυτή των εργαζόμενων. Αυτό απαιτεί η δημοκρατική κουλτούρα σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.