Σχολεία εξωτερικού: Διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών (ΦΕΚ)

Η διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών προερχομένων από σχολεία του εξωτερικού ορίζεται σε απόφαση του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ .

Οι μαθητές που πριν την εγγραφή τους σε σχολεία της Ελλάδας, φοίτησαν επί δύο τουλάχιστον διδακτικά έτη σε σχολείο του εξωτερικού, κατά τη φοίτησή τους στην Α’ τάξη του Λυκείου του ελληνικού σχολείου, α) δεν βαθμολογούνται σε κανένα διδακτικό αντικείμενο-κλάδο του μαθήματος «Ελληνική Γλώσσα» και β) στα υπόλοιπα μαθήματα εξετάζονται προφορικά με βαθμολογική βάση το 8.

Κατά το δεύτερο έτος φοίτησής τους εξετάζονται:

Α.  προφορικά σε κάθε διακριτό διδακτέο αντικείμενο-κλάδο του μαθήματος «Ελληνική Γλώσσα», με βαθμολογική βάση το 8.

Β.  Γραπτά στα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο στους κλάδους Φυσική και Χημεία), Αγγλικά, με βαθμολογική βάση το 10

Γ.  Προφορικά στα υπόλοιπα μαθήματα Γενικής Παιδείας, με βαθμολογική βάση το 10.

Στην ίδια απόφαση ορίζονται και οι διαδικασίες αξιολόγησης των μαθητών σχολείων του εξωτερικού που έχουν φοιτήσει ένα διδακτικό έτος σε σχολείο του εξωτερικού αντίστοιχο των σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο, εδώ.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.