Πρότυπα-Πειραματικά: Προθεσμία στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν αν θα παραμείνουν

Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα  24 Mαΐου δίνει το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα 50 σχολεία που έγιναν νέα Πρότυπα-Πειραματικά στις προ ημερών, προκειμένου να δηλώσουν αν επιθυμούν να παραμείνουν στα σχολεία αυτά με διετή θητεία ή όχι.

Σε συνέχεια της αριθμ. 51614/Δ6/11-5-2021 (B’1895) Υπουργικής Απόφασης
«Χαρακτηρισμός δημοσίων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2021-2022» παρακαλούμε όπως φροντίσετε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω απόφαση ώστε να καταθέσουν αίτηση στην οποία θα δηλώνεται η επιθυμία της παραμονής τους ή όχι στο σχολείο σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 15 και 16 του άρθρου 19 του ν. 4692/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» (Α’111).

Αναλυτικότερα

α) Η αίτηση υποβάλλεται από τον εκπαιδευτικό εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την επομένη του χαρακτηρισμού του σχολείου (έως και τη Δευτέρα 24-5- 2021) στην οικεία Π.Ε.Π.Π.Σ. δια του Διευθυντή ή Προϊστάμενου του νεοχαρακτηρισθέντος σχολείου Π.Σ ή ΠΕΙ.Σ.

β) Την επομένη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων της ανωτέρω παραγράφου, ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος του σχολείου συμπληρώνει τους επισυναπτόμενους συγκεντρωτικούς πίνακες σε μορφή ecxel με τους εκπαιδευτικούς που αιτούνται την παραμονή τους με διετή θητεία στο νεοχαρακτηρισθέν σχολείο ή την αποχώρηση τους από αυτό. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος του σχολείου αποστέλλει στην οικεία Π.Ε.Π.Π.Σ υπογεγραμμένους τους ανωτέρω πίνακες σε μορφή excel και σε αρχείο pdf.

Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ζ. Μακρή για νέα πρότυπα και πειραματικά: Κανείς εκπαιδευτικός δε θα χάσει τη θέση του!

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.