Πρωτοβάθμια: Οδηγίες προγραμματισμού της εκπαιδευτικής λειτουργίας και διαχείριση της ύλης διαρκούσης της πανδημίας

Εγκύκλιο με οδηγίες αναφορικά με τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής λειτουργίας και τη  διαχείριση της ύλης διαρκούσης της πανδημίας (Covid-19), απέστειλε το ΥΠΑΙΘ στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σας γνωρίζουμε ότι βάσει της υπ’ αριθ. 16/01-04-2021 πράξης του ΙΕΠ, για την οποία ελήφθησαν υπ’ όψη:

α. οι ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου – τόσο σε παιδαγωγικό, διδακτικό και  μαθησιακό όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο- από τον Μάρτιο 2020 έως και σήμερα,

β. τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση καταγραφής της ύλης (έως 18 Μαρτίου 2021),

γ. οι οδηγίες διδασκαλίας που δόθηκαν κατά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, δ. το γενικότερο εκπαιδευτικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις σχετικά με τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  ορίζονται ανά θεματικό άξονα τα ακόλουθα:

Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Οδηγίες για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση – κεντρικά σημεία ύλης 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και για την καλύτερη οργάνωση του εκπαιδευτικού έργου μέχρι τη  λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, δίδονται περαιτέρω οδηγίες για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (βλ.  συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ αναφορικά με την Προσχολική Εκπαίδευση & την με αρ. πρωτ.  Φ.20/25503/Δ1/04-03-2021 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Πλαίσιο προτάσεων και κατευθύνσεων για  την εκπαιδευτική λειτουργία και τη διαχείριση της ύλης του Δημοτικού Σχολείου διαρκούσης της  πανδημίας Covid – 19», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την με αρ. 12/11-03-2021 Πράξη του Δ.Σ. του  Ι.Ε.Π.). Επισημαίνεται ότι οι οδηγίες που ακολουθούν εστιάζουν σε κεντρικά σημεία της ύλης, τα οποία  κρίνονται θεμελιώδη για την επιτυχή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών στην επόμενη τάξη και ως εκ  τούτου θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διδασκαλία και την εμπέδωσή τους από τους/τις  μαθητές/μαθήτριες.

Επισυνάπτονται Παραρτήματα Ι, II

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.