ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Πώς θα πάρουν οι αναπληρωτές ταμείο ανεργίας – Οδηγίες για την αίτηση

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ με τη λήξη των συμβάσεών τους στα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να προβούν σε αίτηση στον ΟΑΕΔ–ΔΥΠΑ για το επίδομα ανεργίας καθώς και για την έκδοση κάρτας ανεργίας.

Επίδομα ανεργίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κατ αρχήν οι αναπληρωτές  προβαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας και ακολούθως προβαίνουν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτηση για το επίδομα τακτικής ανεργίας.

Πριν την υποβολή και ολοκλήρωση της αίτησης, σε εμφανές σημείο ζητείται η επισύναψη των απαραίτητων δικαιολογητικών τα οποία είναι:

1. Βεβαίωση Ενσήμων εργοδότη (τελευταίο τρίμηνο): Το έντυπο συμπληρώνει ο εργοδότης και φαίνονται τα ένσημα του τελευταίου τριμήνου πριν από την λήξη της σύμβασης εργασίας Το έντυπο αυτό πρέπει να έχει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή από τον εργοδότη.

2. Ασφαλιστική Ικανότητα (μόνο για όσους έχουν προστατευόμενα μέλη): Σε περίπτωση που τα παιδιά είναι ασφαλισμένα στον ασφαλιστικό φορέα του άλλου γονέα, χρειάζεται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα του άλλου γονέα ότι είναι ασφαλισμένα σε αυτόν.

3. Εκκαθαριστικό της εφορίας (μόνο για τους νέους επιδοτούμενους)

4. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας που να φαίνεται καθαρά ο αριθμός ΙΒΑΝ και στο οποίο το όνομα σας θα είναι πρώτο όνομα στο λογαριασμό.

5.  Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

Σημείωση:  Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας επισυνάπτεται μόνο εάν τα στοιχεία αυτής έχουν τροποποιηθεί ώστε να ελεγχθούν και να καταχωρηθουν από εμάς τα ορθά στοιχεία.

6. Αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π χ λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ. ΕΥΔΑΠ).

Προσοχή

1. Οι Αναπληρωτές Καθηγητές επιλέγουν το ΚΠΑ2 της μόνιμης κατοικίας τους και όχι το ΚΠΑ2 που οντιστοιχεί σύμφωνα μι τη διεύθυνση εργασίας

2. Το έντυπο Ε7 Βεβαίωση- δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου θα το αναζητήσει αυτεπάγγελτα ο ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), οπότε δε χρειάζεται να προσκομιστεί.

3. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα τακτικής ανεργίας είναι 6Ο ημέρες από την ημερομηνία απόλυσης και η επιδότηση τους αρχίζει από την 7η ημέρα εάν η εγγραφή γίνει μέσα στις πρώτες 7 ημέρες, εάν η αίτηση υποβληθεί μετά το 7ήμερο τότε η επιδότηση αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

4. Η πρώτη παρουσία στα καταστήματα του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί δύο (2) μήνες μετά την αίτηση. Τα διαστήματα αναγράφονται απευθείας μετά την ηλεκτρονική ολοκλήρωση της αίτησης.

Πού και πώς υποβάλλεται η αίτηση

Η αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας υποβάλλεται, αφού έχει εκδοθεί Δελτίο Ανεργίας, Υπηρεσία ΚΠΑ2 του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου. Η επιλογή της Υπηρεσίας ΚΠΑ2 είναι σημαντική, γιατί η Υπηρεσία αυτή θα είναι αρμόδια για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιδότηση του ασφαλισμένου και σε αυτήν θα πρέπει να προσέρχεται, όταν του ζητείται.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με δύο τρόπους:

α) με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο μέσω των e-services ΔΥΠΑ ή της Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (www.gov.gr). Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει “ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ” και στη συνέχεια “ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ”.

ή

β) με αυτοπρόσωπη προσέλευση στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ.

Κατά την υποβολή  της αίτησης ο άνεργος:

ενημερώνεται:

  • για τις προϋποθέσεις της επιδότησης  και για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του
  • για τις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της επιδότησής του, συνυποβάλλοντας Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 ότι έλαβε γνώση αυτών

δηλώνει:

  • αν έχει προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά του, για να του χορηγηθεί προσαύξηση 10%
  • τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος, όπου θα πιστώνονται τα επιδόματά του
  • συνυποβάλλει δικαιολογητικά, μόνο στην περίπτωση που αυτά απαιτούνται

Με την οριστική υποβολή της αίτησης ο άνεργος λαμβάνει αντίγραφο αυτής στο οποίο καταγράφονται συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία έχει την υποχρέωση να δηλώνει αυτοπροσώπως την παρουσία του στη ΔΥΠΑ μέχρι την εξέταση της αίτησής τοu. Τα διαστήματα αυτά αποτυπώνονται και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Δείτε βήμα-βήμα πως μπορείτε να βγάλετε Δελτίο Ανεργίας, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

https://www.dypa.gov.gr/e-services

Ταμείο Ανεργίας: Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους αναπληρωτές, τα δικαιολογητικά και η προθεσμία 

Ανεργία & Παροχές Ασφάλισης Μισθωτών

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.