Ο Α. Κόπτσης ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης των σχολείων που δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση

Με σημερινό του έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης ζητά από τους Διευθυντές να ενημερώσουν το Υπουργείο σχετικά με τη μη συμμετοχή σχολικών μονάδων στην αξιολόγηση ή/και τον συλλογικό προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου.

Το έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

17/12/2021, Αρ. Πρωτ.: 165318/ΓΔ4
__________

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με τη μη συμμετοχή σχολικών μονάδων στην αξιολόγηση ή/και τον συλλογικό προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου

Οι σχολικές μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς σας που αναγράφονται στον συνημμένο πίνακα, όπως προκύπτει από το με αριθμό 66/9-12-2021 Απόσπασμα και Παράρτημα Πράξης του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), το οποίο είναι αρμόδιο για την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής «Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων», δεν υπέβαλαν, αν και είχαν εκ του νόμου υποχρέωση (άρθρα 47 και 47Α του ν. 4547/2018, Υ.Α. 108906/ΓΔ4/7.9.2021 και Κ.Υ.Α. 122756/ΓΔ4/29.9.2021), τα εξής:

1) Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 ή/ και

2) Συλλογικό Προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2021-2022.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ο Σύλλογος Διδασκόντων δε συγκληθεί ή δε συνεδριάσει ή για οποιονδήποτε λόγο δεν προβεί εν γένει στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του όσον αφορά στη διαδικασία συλλογικού προγραμματισμού και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων, τότε ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα να προβεί σε σύνταξη και ανάρτηση τόσο της ετήσιας Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης όσο και του Συλλογικού Προγραμματισμού, με τη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη.

Οι αποφάσεις του Διευθυντή/ Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας είναι υποχρεωτικές για τους εκπαιδευτικούς που ορίζει να συμμετέχουν σε ομάδες δράσεων (άρθρο 97 ν. 4823/2021).

Λαμβανομένου υπόψη ότι η μη συμμόρφωση στην προαναφερόμενη υποχρέωση επιφέρει τις έννομες συνέπειες που ορίζονται στις διατάξεις των παρ. 5 και 6 του άρθρου 56 του ν. 4823/2021 (Α’ 136), παρακαλούνται οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι των προαναφερομένων σχολικών μονάδων, διά της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, να μας γνωρίσουν εγγράφως τους λόγους μη τήρησης της παραπάνω εκ του νόμου οριζόμενης υποχρέωσης του Συλλόγου Διδασκόντων ή/και των ιδίων, αποστέλλοντας ταυτόχρονα αντίγραφο των πρακτικών συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων όσον αφορά στο ζήτημα της αξιολόγησης και του συλλογικού προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο αποδεικτικό έγγραφο.

Η εν λόγω έγγραφη απάντηση και τα συνοδευτικά αυτής έγγραφα πρέπει να αποσταλούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ηλεκτρονικά και ανά σχολική μονάδα στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ (genikidiefsp@minedu.gov.gr), έως την Πέμπτη 23.12.2021.

Τέλος, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ (gppe@minedu.gov.gr), όσον αφορά στις εν λόγω σχολικές μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς τους έως την Πέμπτη 23.12.2021, συγκεντρωτικό πίνακα με τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τον ΑΔΑ των αποφάσεων, βάσει των οποίων ορίστηκαν οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι ή Αναπληρωτές Διευθυντές /Προϊστάμενοι σε αυτές τις σχολικές μονάδες, καθώς και αντίγραφα των αποφάσεων αυτών.

Ο πίνακας θα έχει τα ακόλουθα πεδία: Δ/νση Εκπ/κού, Ονομασία Σχολικής Μονάδας, Ονοματεπώνυμο Διευθυντή/Προϊσταμένου Σχολικής Μονάδας, Αριθμό πρωτοκόλλου απόφασης ορισμού, ΑΔΑ απόφασης ορισμού.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ
ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.