Κατέρρευσε το σύστημα του ΝΣΚ από τις αιτήσεις μη παραγραφής ΜΚ ετών 2016 και 2017

Κατέρρευσε το σύστημα  του Νομικού συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) από τις χιλιάδες αιτήσεις εκπαιδευτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων για μη παραγραφή των ΜΚ ετών 2016 και 2017

Μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά να μπείτε στην εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων πατώντας εδώ.Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 9 της Απόφασης του Υπουργού  Οικονομικών, με αριθμό 272/2019 (ΦΕΚ Β’ 2763/03.07.2019) βεβαιώνουμε ότι από τις  28 Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα παρουσιάζεται δυσλειτουργία στη διαδικασία  ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεις ιδιωτών προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για  την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών  και του Δημοσίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση που η δυσλειτουργία εξακολουθήσει να παρουσιάζεται και σε επόμενες  ημέρες θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση.  

Περαιτέρω, αναφορικώς με την παραγραφή των χρηματικών απαιτήσεων κατά του  Δημοσίου σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την περ. β’ του άρθρου 143 του ν. 4270/2014  (ΦΕΚ Α’ 143), αυτή διακόπτεται και με την «υποβολή στην αρμόδια δημόσια αρχή  αίτησης για την πληρωμή της απαίτησης, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από  τη χρονολογία που φέρει η έγγραφη απάντηση του διατάκτη ή της αρμόδιας για την  πληρωμή της απαίτησης αρχής». Στην περίπτωση δε αυτή δεν απαιτείται η περαιτέρω διαβίβαση της αίτησης στο Ν.Σ.Κ.  

Τέλος, όσον αφορά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, η κατάθεση ή η διαβίβαση  αιτήσεων προς το ΝΣΚ, δεν επιφέρει διακοπή παραγραφής, γιατί απευθύνεται σε αναρμόδια  αρχή.

Η παρούσα εκδίδεται ψηφιακώς και είναι αναρτητέα στον ιστότοπο του Ν.Σ.Κ.  (http://www.nsk.gov.gr).

Διαβάστε επίσης:

Δημόσιοι υπάλληλοι: Αίτηση μη παραγραφής των ΜΚ ετών 2016 και 2017, μέχρι 31-12-2022

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.