Δήλωση γρίφος της Σοφίας Ζαχαράκη για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών που προβληματίζει

Στη συνέντευξη που έδωσε η Υπουργός, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην παιδεία έως το 2026. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: “μέχρι τις 10 Απριλίου του ’26 θα έχουμε προχωρήσει σημαντικές τομές” και μία από αυτές “είναι να έχουμε καλύτερα αξιολογημένους εκπαιδευτικούς..”
Η φράση γρίφος της Σ. Ζαχαράκη : ” να έχουμε καλύτερα αξιολογημένους εκπαιδευτικούς…” δείχνει την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αλλάξει προβληματικά σημεία που έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ένα από αυτά είναι πιθανά και οι υψηλές βαθμολογίες που πήρε η συντριπτική πλειοψηφία των αξιολογούμενων εκπαιδευτικών.
Σχετικά, η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ τον προηγούμενο μήνα ότι “ο νόμος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δεν είναι τέλειος”και ότι “η αξιολόγηση μπορεί να βελτιωθεί“. Στην ίδια συνέντευξη είχε κάνει λόγο και για τις αλλαγές που εφάρμοσε στο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο, επισημαίνοντας ότι όταν παρέλαβαν ως κυβέρνηση το 97% των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζονταν “άριστοι” επισημαίνοντας ότι “Φέραμε λοιπόν ένα άλλο σύστημα που εφαρμόσαμε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο 1 στους 3 υπαλλήλους διαπιστώνεται ότι είναι υψηλής απόδοσης“.
Το επόμενο διάστημα η Υπουργός Παιδείας περιμένει την έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός της. Η έκθεση θα περιλαμβάνει και προτάσεις για τη βελτίωση της διαδικασίας της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που πιθανά θα έχουν σχέση με αλλαγές στον τρόπο και το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |
































Μόνο για τους εκπαιδευτικούς συνδέθηκε η αξιολόγηση με πειθαρχικό. Είναι καθαρά πολιτική πράξη.Αξιολογούνται μόνο οι νεοδιόριστοι από στελέχη που έχουν ξεχάσει πότε μπήκαν σε σχολική τάξη για τελευταία φορά….και βέβαια χωρίς να έχουν ποτέ αξιολογηθεί!
Πώς μπορείς να αξιολογηθεί κάποιος που δουλεύει περισσότερο από όσα πληρώνεται; Μα φυσικά Άριστα.