Άδικη η στοχοποίηση της Διευθύντριας του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης για την κατάληψη του σχολείου

Απάντηση της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Λακωνίας σε ανακοίνωση-καταγγελία της τοπικής οργάνωσης της ΚΝΕ, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και αφορά τη Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης.

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. Λακωνίας τονίζει ότι “Η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης ενήργησε σύμφωνα με τον νόμο και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της ως επικεφαλής της σχολικής μονάδας, έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την απρόσκοπτη παροχή εκπαίδευσης σε όλους/ες τους μαθητές/τριες”.

Θυμίζουμε ότι η Τοπική Οργάνωση της ΚΝΕ κατήγγειλε“προσπάθεια εκφοβισμού και τραμπουκισμού των μαθητών και μελών του 15μελους συμβουλίου του ΕΠΑΛ Σπάρτης, με παρέμβαση της Αστυνομίας, μετά από προτροπή της λυκειάρχη”.

Το ΕΠΑΛ Σπάρτης, τελούσε υπό κατάληψη, διεκδικώντας σύμφωνα με την ΚΝΕ, «τα αυτονόητα, όπως να μην καταργούνται ειδικότητες, να είναι στελεχωμένο επαρκώς το σχολείο, να κάνουν μάθημα σε κτίριο ασφαλές και σύγχρονο και με αιχμή και τη συμμετοχή στη μεγάλη κινητοποίηση στις 28/2, μέρα απεργίας, κατά την οποία συμπληρώνονται 2 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΔΕ Λακωνίας

Σε συνέχεια της καταγγελίας που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και αφορά τη Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης, η ΔΑΚΕ Λακωνίας επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, αποκαθιστώντας την αλήθεια και υπερασπιζόμενη το κύρος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης ενήργησε σύμφωνα με τον νόμο και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της ως επικεφαλής της σχολικής μονάδας, έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την απρόσκοπτη παροχή εκπαίδευσης σε όλους/ες τους μαθητές/τριες.

Το σχολείο αποτελεί δημόσιο αγαθό και οφείλει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους/ες. Η κατάληψη δεν συνιστά νόμιμο μέσο διεκδίκησης, καθώς στερεί από τους/τις μαθητές/τριες το δικαίωμα στην εκπαίδευση, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής και δημιουργώντας ένα περιβάλλον έντασης, το οποίο δεν εξυπηρετεί καμία πραγματική ανάγκη του μαθητικού συνόλου.

Η Διευθύντρια, με αίσθημα ευθύνης, προέβη στις κατάλληλες ενέργειες, που προβλέπει η εκπαιδευτική και νομική διαδικασία, διασφαλίζοντας την ομαλότητα και τη νομιμότητα εντός της σχολικής κοινότητας. Κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας ή στοχοποίησης της Διεύθυνσης του σχολείου είναι άδικη και δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν ψυχραιμία και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, το οποίο ανήκει σε όλους/ες και οφείλει να παραμένει ανοιχτό και λειτουργικό προς όφελος των μαθητών/τριών και της κοινωνίας.

Ε.Ε.ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας

Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.