Δήμος Θεσσαλονίκης: Στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού Cisco ξεκίνησαν να διεξάγονται μαθήματα ρομποτικής.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Με παιδικές φωνές, χαμόγελα αλλά και δημιουργία, γέμισε σήμερα το πρωί το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco, όπου ξεκίνησαν να διεξάγονται μαθήματα ρομποτικής.

Τα παιδιά μέσα από τα μαθήματα τα οποία πραγματοποιούνται στην “καρδιά” του καλοκαιριού, θα μάθουν να επιλύουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου, όπως εξήγησε η Αλεξία Αβραμιδου, Διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός. «Για πρώτη κατασκευή κάναμε ένα επιστημονικό όχημα το οποίο θα το στείλουμε στη σελήνη. Μέσα από αυτό θέλουμε να προσανατολίσουμε επαγγελματικά τα παιδιά για το μέλλον».

Το μάθημα για τα παιδιά 7 έως 10 ετών έχουν διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ για τα παιδιά από 11-13 διαρκούν 1,5 ώρα.

Στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αφού μίλησε με τα παιδιά, στη συνέχεια τόνισε πως τα μαθήματα γίνονται σε πρωινές και μεσημεριανές βάρδιες και πως αυτά θα συνεχιστούν για όλα τα χρόνια, καθώς υπάρχει η εξαιρετική ευκαιρία να διαμορφωθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

«Συγχρόνως, θα είμαστε εδώ για να δούμε τι άλλο χρειάζεται για να γίνει ο μετασχηματισμός της πόλης σε ψηφιακή, έξυπνη, φιλική για κατοίκους και επισκέπτες» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας για τη δημιουργία του κέντρου στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, είναι σημαντικό αυτό το κομμάτι να γίνει μια «κυψέλη» ανάπτυξης, επισκέψεων και πραγματικά αυτός ο χώρος να γεμίζει με δημιουργία, κάτι που όπως είπε, ήταν ένα προσωπικό «στοίχημα».

«Η δράση αυτή αποτελείται από δύο εργαστήρια, ο στόχος των οποίων είναι να δώσει τη δυνατότητα σε μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά να ασχοληθούν με τη ρομποτική μέσα από την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα αυτής», δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της διεύθυνσης εκπαίδευσης & αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άντα Φωτοπουλου.

Πηγή: grtimes.gr

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.