Ζέττα Μακρή για εργαστήρια δεξιοτήτων: Ειδικές θεματικές για την ανάπτυξη πολύπλευρων δεξιοτήτων

Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, δηλαδή τις νέες θεματικές για την ανάπτυξη πολύπλευρων δεξιοτήτων, με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να επεξεργάζεται και να αξιολογεί σχετικές προτάσεις αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας κα Ζωή Μακρή.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προτεραιότητές της, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (life skills), ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης, μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.

Θεματικές, όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα «Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας», ο εθελοντισμός, η οδική ασφάλεια, η πρόληψη από εξαρτήσεις, η ρομποτική, εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και το εμπλουτίζουν, με σκοπό την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της οργανωτικής ικανότητας, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της ενσυναίσθησης και του αλληλοσεβασμού.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προσηλωθεί στη νέα προοπτική του ελληνικού σχολείου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, αποφοιτώντας από το ελληνικό σχολείο, θα έχουν «χτίσει» ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι άνθρωποι, με υψηλά αισθήματα ευθύνης και δικαιοσύνης, ικανοί να προσφέρουν στον κόσμο με το ήθος, την ευγένεια, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Μέλη μιας παγκόσμιας οικογένειας, φίλαθλοι μιας διεθνούς ομάδας, υποστηρικτές του βέλτιστου συμφέροντος κάθε κοινωνίας.

Τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα και την προοπτική να σταθούν με τόλμη απέναντι σε κάθε αδικία, να μιλήσουν με θάρρος για καθετί κατακριτέο, να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν την αλήθεια, να «ξεσκεπάσουν» το ψέμα.

Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, οφείλουμε να ακούμε, οφείλουμε να μιλάμε, οφείλουμε να αντιδράμε, οφείλουμε να είμαστε γενναίοι, δυνατοί, αμερόληπτοι, για χάρη τους, για χάρη του μέλλοντός τους.

Στηρίζουμε τους μαθητές μας και θέτουμε στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν, να υπερασπισθούν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και την κοινωνία, να προχωρήσουν, να προοδεύσουν, να ξεχωρίσουν, να γίνουν φωτεινά παραδείγματα ως ενεργοί και αξιοπρεπείς πολίτες του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.