Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να μην μείνουν εκτός ΑΣΕΠ 1837 εκπαιδευτικοί για παράβολο 3 ευρώ

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο για παράβολο των 3 ευρώ να μην αποκλειστούν από τον διορισμό 1837 εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σήμερα εκτός από τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν.

Με πρώτο υπογράφοντα βουλευτή τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν στην αιτιολογική έκθεση ότι «από τους προσωρινούς πίνακες της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης απορρίπτονται 2316 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 1837 υποψήφιοι με την αιτιολογία της «μη καταβολής παραβόλου»».

Επιπλέον, τονίζουν ότι «ο μεγάλος αριθμός απορριφθέντων υποψηφίων καταδεικνύει τον άδικο, ενδεχόμενο, αποκλεισμό τους, γεγονός που έχει στηλιτευτεί από θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων».

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι ζήτημα με την προσκόμιση του παραβόλου είχε δημιουργηθεί και στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του Α.Σ.Ε.Π., για το οποίο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων».

Με την προτεινόμενη διάταξη φέρνουν ρύθμιση στη Βουλή σύμφωνα με την οποία «αιτήσεις, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του Α.Σ.Ε.Π. χωρίς να συνοδεύονται από νομίμως εκδοθέν παράβολο δημοσίου Ταμείου, θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το Α.Σ.Ε.Π. για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της ως άνω προκήρυξης, εφόσον οι υποψήφιοι εντός μηνός από την δημοσίευση του παρόντος εκδώσουν και προσκομίσουν με αίτησή τους, ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας εκδόσεως και εξόφλησης αυτού».

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Φίλης Νικόλαος

Τζούφη Μερόπη

Αναγνωστοπούλου Αθανασία

Βαρδάκης Σωκράτης

Βασιλικός Βασίλης

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Γκαρά Αναστασία

Ηγουμενίδης Νικόλαος-Εμμανουήλ

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Σκουρολιάκος Πάνος

Χρηστίδου Ραλλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.