ΥΠΑΙΘ για e- εκλογές αιρετών | Η Δημοκρατία δε σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις ηλεκτρονικές εκλογές εκπαιδευτικών αύριο – «Η Δημοκρατία δε σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Το «πράσινο φως» δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις ηλεκτρονικές εκλογές, μετά και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων που αφορούσαν στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις αυριανές εκλογές και στις πράξεις ανακήρυξης υποψηφίων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών κανονικά θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, ύστερα και από το «πράσινο φως» που έδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε συνέχεια σχετικής προχθεσινής απόφασης και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Δημοκρατία δε σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται αύριο να συμμετάσχουν στις πρώτες στην ιστορία ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης των εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, μέσω του αναγνωρισμένου και αξιόπιστου συστήματος «ΖΕΥΣ» που διαχειρίζεται το δημόσιο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προασπίζεται σταθερά το δικαίωμα συμμετοχής όλων στις δημοκρατικές διαδικασίες, παρέχοντας θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας, αξιοπιστίας, αδιαβλητότητας και απορρήτου

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.