Με την εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» οι εγγραφές στην Α’ Γυμνασίου (εγκύκλιος)

Εγγραφές στην Α’ Γυμνασίου με την φαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» για αυτόματη κατανομή μαθητών

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών/τριών σε Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021- 2022 έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση- επικαιροποίηση των στοιχείων των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων αναφορικά με τη μόνιμη κατοικία τους, που θα οδηγήσει στη χωροταξική κατανομή τους από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό», την οποία βρίσκετε στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία κατανομής και την έκδοση αποτελεσμάτων. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα:

α) να εισάγει εύκολα ο χρήστης το αρχείο excel, που εκδίδεται από το myschool με τις κατάλληλες πληροφορίες και που έχει συλλέξει η αρμόδια Δ.Δ.Ε . από τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων.

β) να σχεδιάσει ο χρήστης σε χάρτη τα πολύγωνα της σχολικής περιφέρειας ή την περιοχή που αντιστοιχεί σε κάθε Γυμνάσιο της αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. και να δημιουργήσει σενάρια κατανομής.

γ) να γίνει αυτόματη κατανομή των μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου με βάση την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

δ) να υπάρχει αυτόματη προεπισκόπηση σε έναν χάρτη όλων των ταχυδρομικών διευθύνσεων των μαθητών/τριών προς κατανομή.

2. Για τυχόν ερωτήματα μπορείτε να απευθυνθείτε: α. τηλεφωνικά στο 2103442555, όπου παρά το ενδεχόμενο τηλεργασίας ειδοποιείται ο υπεύθυνος ηλεκτρονικά και μπορεί να σας καλέσει. β. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. διεύθυνση helpdesk-schoolmap@minedu.gov.gr.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν διαθέτουν ήδη λογαριασμό στην εν λόγω εφαρμογή και επιθυμούν να δημιουργήσουν, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν, μπορούν να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση helpdesk-schoolmap@minedu.gov.gr, στο οποίο και θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του/της υπεύθυνου/ης για τη χωροταξική κατανομή (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, υπηρεσιακό e-mail), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την είσοδο των χρηστών στην εφαρμογή.

Οι δυνατότητες και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής GIS-based «Χωροταξικό» διατίθενται σε σχετικούς συνδέσμους που μπορείτε να βρείτε μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή και πιο συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr/help

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.