Ο Μητσοτάκης στηρίζει Κεραμέως | Προεκλογική μας δέσμευση η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Στήριξη των επιλογών της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο όπου συζητούνται τα νέα σχέδια νομοθετημάτων στην Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός στήριξε τις επιλογές της υπουργού λέγοντας ότι “οι διατάξεις αυτές αναβαθμίζουν τόσο τις σπουδές  όσο και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Υπενθυμίζω ότι η καθιέρωση της βάσης εισαγωγής αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας καθώς εξασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ”, τόνισε!

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με τη σύμφωνη γνώμη των πρυτάνεων εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο τη διπλή κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου, τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα αλλά και φύλαξη και ελεγχόμενη είσοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αναλυτικότερα, η πρόταση της υπουργού περιλάμβανε:

  • Τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα.

Το προβλήματα που δημιούργησε η βάση του 10  ως μέτρο για την εισαγωγή σε ορισμένα ΑΕΙ έλυσε το υπουργείο Παιδείας, καθώς δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση των πανεπιστημίων να ορίσει τη βαθμολογία εισαγωγής τους δίνει μεγαλύτερη αυτονομία.

  • Δύο φάσεις κατάθεσης μηχανογραφικού από τους υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η πρώτη θα αφορά μία ομάδα Σχολών που επιθυμούν και στη δεύτερη φάση όσες θέσεις μένουν κενές θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι υποψήφιοι δεν μπήκαν στην Α ομάδα σπουδών που επέλεξαν. Η στόχευση για τη συγκεκριμένη πρόταση είναι διπλή: α) οι υποψήφιοι να εισάγονται σε σχολές που πραγματικά επιθυμούν και β) να περιοριστούν οι μετεγγραφές.
  • Ενίσχυση της ασφάλειας των Πανεπιστημίων με τα ακόλουθα μέτρα:
  1. Σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, η οποία θα αποτελείται από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας
  2. Σύσταση δομών και διεύρυνση μέτρων ασφαλείας στον χώρο του Πανεπιστημίου, όπως συστήματα ελεγχόμενης εισόδου, ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού και ποινικού δικαίου, και θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στόχος: Η βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απρόσκοπτης διεξαγωγής έρευνας και διδασκαλίας.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.