Διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) – Παρέμβαση του Εισαγγελέα

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας από ομάδα προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλαν στο γραφείο του.

Οι κουκουλοφόροι δράστες της επίθεσης μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη και τον έπιασαν από τον λαιμό εκτοξεύοντας απειλές εναντίον. Κατόπιν έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους (από κομπιούτερ έως αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το ίδρυμα. Κατόπιν τον φωτογράφησαν έχοντας κρεμάσει στο λαιμό του ταμπέλα με πολιτικό μήνυμα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Αύριο αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως η Σύγκλητος ενώ θα γίνουν και όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

 

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει

 

  • Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» δήλωσε σε σχετική ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  • Ν. Κεραμέως: Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι όσοι προχωρούν σε τραμπουκισμούς

«Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά»τονίζει η Νίκη Κεραμέως σε μήνυμά της για την καταδίκη του περιστατικού.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», συμπληρώνει

  • Μ.. Χρυσοχοΐδης: Ταμπέλες κρεμούσαν οι χιτλερικοί

Σε σχετικό του μήνυμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει:

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες».

«Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει», συμπληρώνει.

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση ανήκει στο ύφος και το περιεχόμενο της Ακροδεξιάς

«Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους», τονίζει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης.

  • Χ. Κεφαλίδου: Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού

«Οι αθλιότητες στο Γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ προσβάλλουν τη Δημοκρατία, το Πανεπιστήμιο, όλους μας», τονίζει η Χαρά Κεφαλίδου σχετικά με την επίθεση κατά του πρύτανη του ΟΠΑ.

«Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού», συμπληρώνει, τονίζοντας την ανάγκη τολμητών αποφάσεων.  

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.