Ανοίγουν τα σχολεία πριν τις γιορτές, λέει η Κεραμέως!

Αναφερόμενη στο κρίσιμο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», υποστήριξε ότι παραμένει βασική προτεραιότητα και πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές, με πρώτα τα Δημοτικά.

Οι σχετικές αποφάσεις, ωστόσο, όπως εξήγησε, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και κάθε κίνηση θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και την επιδημιολογική επιβάρυνση.

«Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του περιορισμού κυκλοφορίας. Θα το συζητήσουμε με τους ειδικούς και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία μας».

Παράλληλα ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να γίνονται rapid tests στα σχολεία και απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σχετική εισήγηση.

Σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμού καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.