Υπ. Παιδείας / Σχολεία: Κατεβάστε από την πλατφόρμα του ΙΕΠ τα “φασόν” κείμενα της ΔΟΕ

Προ εκπλήξεως φαίνεται να βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί των 250 σχολικών μονάδων που επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδηγία της ΔΟΕ  και κατέθεσαν ενιαία κείμενα  αποτίμησης της σχολικής χρονιάς 2020-2021  χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση, αφού στο σχολικό mail  έλαβαν έγγραφο που υπογράφει ο γγ του υπουργείου Παιδείας Α. Κόπτσης σύμφωνα με το οποίο καλούνται να κατεβάσουν από την πλατφόρμα του ΙΕΠ το προδιαμορφωμένο κείμενο αξιολόγησης της ΔΟΕ.

Το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

ΠΡΟΣ: —– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ……

Θέμα: Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικής Μονάδας

Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου και σχολικής μονάδας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως η ανάρτησή σας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης, το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις και δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής σας μονάδας, δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο εν συνόλω, συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενόμενη.

Ως εκ τούτου, οφείλετε να αναρτήσετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΙΕΠ την εξατομικευμένη έκθεση αξιολόγησης της σχολικής σας μονάδας, σε πλήρη συμμόρφωση με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο (Νόμος και Υπουργική Απόφαση) έως τις 12 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Δείτε παρακάτω το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα προς το σχολείο από το fresh-education.gr.

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το ΙΕΠ, σε σύνολο περίπου 13.000 σχολικών μονάδων, μέχρι σήμερα κατέθεσαν στο ΙΕΠ την έκθεση αξιολόγησης τα 8.500 σχολεία εκ των οποίων μόνο τα 250 υπέβαλαν “φασόν” κείμενα.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.