Υπ. Παιδείας: Νέες διατάξεις που αφορούν τους Υποδιευθυντές και Τομεάρχες των ΠΕΠΑΛ

Απόφαση με την οποία προστίθενται διατάξεις αναφορικά με τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες, τον ορισμό και τη διάρκεια θητείας των Υποδιευθυντών και των Τομεαρχών των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση (Κ3/58084/25.05.2021 Υ.Α. με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικού οδηγού των Προτύπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.) / (Β΄ 2180)»), οι Υποδιευθυντές των Π.ΕΠΑ.Λ., πέραν των αρμοδιοτήτων των Υποδιευθυντών των λοιπών σχολικών μονάδων, θα ασκούν και τις ακόλουθες ειδικές αρμοδιότητες:

α) Την ευθύνη εφαρμογής του εκπαιδευτικού οδηγού των Π.ΕΠΑ.Λ. στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα,

β) Τη διαρκή ενημέρωση για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και διεθνή προγράμματα στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στα οποία δύνανται να συμμετέχουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί τους και

γ) Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων σε συνεργασία με υπηρεσίες και επαγγελματικούς ή παραγωγικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Οι Τομεάρχες Π.ΕΠΑΛ., οι οποίοι έχουν την πλήρη και συνολική ευθύνη λειτουργίας, προγραμματισμού και οργάνωσης του όλου εκπαιδευτικού έργου των τομέων τους και του τομέα γενικών μαθημάτων, θα έχουν και τις ακόλουθες ειδικές αρμοδιότητες:

α) Τον προγραμματισμό της διδακτέας ύλης, την οργάνωση δειγματικών διδασκαλιών και την εισαγωγή καινοτομιών σε ζητήματα διδασκαλίας και εφαρμογής των προγραμμάτων σπουδών ανά τομέα ή ειδικότητα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Συντονισμού Π.ΕΠΑ.Λ.,

β) Την εισήγηση στον Σύλλογο Διδασκόντων της συμμετοχής των επί μέρους Τομέων ή/και ειδικοτήτων ή/και τάξεων στον προγραμματισμό δράσεων του σχολείου,

γ) Την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού έργου ανά τομέα ή/και ειδικότητα ή ομάδα ειδικοτήτων, καθώς και της πορείας εκπλήρωσης των εκπαιδευτικών στόχων και

δ) Τη σύνταξη έκθεσης και την υποβολή της στην οικεία Ε.Σ.Π.ΕΠΑ.Λ., στο τέλος του διδακτικού έτους, σχετικά με την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών στόχων των τομέων ευθύνης τους.

Το Συμβούλιο Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. ορίζει σε κάθε Π.ΕΠΑ.Λ., ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του, τους Υποδιευθυντές, η θητεία των οποίων  διαρκεί τέσσερα (4) έτη και λήγει την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους, καθώς και τους Τομεάρχες, η θητεία των οποίων διαρκεί δύο (2) έτη και λήγει την 31η Ιουλίου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.