Τι απέγιναν τα πρώτα σχολεία που αρίστευσαν στην εσωτερική αξιολόγηση της Διαμαντοπούλου;

Συνολικά 45 δημόσια σχολεία αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ποιότητας επί υπουργίας Διαμαντοπούλου στην πρώτη διαδικασία εσωτερικής αξιολόγησης και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου, το 2011.

Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης είχαν υποβάλει  τότε 36 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, 22 γυμνάσια και 18 γενικά λύκεια με bonus για όσα θα αρίστευαν  τη λειτουργία τους ως πρότυπα – πειραματικά από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η αξιολόγηση έγινε με κριτήρια όπως τα τυπικά προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού (μεταπτυχιακά, διδακτορικό), οι δημοσιεύσεις τους σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, οι δημιουργικές καινοτόμες δραστηριότητες και η κοινωνική προσφορά του σχολείου, η συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με ΑΕΙ, η λειτουργία μαθητικών ομίλων, η υλικοτεχνική υποδομή.

Συνολικά  45 δημόσια σχολεία αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ποιότητας.

Η λίστα των αρίστων όπως ανακοινώθηκε  τότε από το υπουργείο Παιδείας περιελάμβανε:

15 γενικά λύκεια, μεταξύ των οποίων δύο είναι ενιαίες σχολικές μονάδες των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται το νηπιαγωγείο).

15 γυμνάσια συμπεριλαμβανομένου του ενιαίου σχολείου (γυμνάσιο – λύκειο) του Πανεπιστημίου Πατρών.

15 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα δημοτικά σχολεία έχουν προσαρτηθεί ολιγοθέσια δημοτικά και νηπιαγωγεία γι’ αυτό και στη σχετική λίστα εμφανίζονται περισσότερα.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της για την αξιολογική κατάταξη των σχολείων είπε ότι  «Πέντε μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου, (Ν3966/24/05/2011) ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης εφαρμογής του. Ορίσθηκαν τα πρώτα 15 δημοτικά ολοήμερα, τα 15 γυμνάσια και τα 15 λύκεια ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τα προσόντα και η δουλειά των οποίων ήταν από τα σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης των σχολείων. Η λειτουργία τους πλέον ως των πρότυπων πειραματικών σχολείων θα προάγει την εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη και την ενδεδειγμένη λειτουργία κάθε σχολικής τάξης, θα συμβάλλει καθοριστικά στην πειραματική εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, των μεθόδων διδασκαλίας, του εκπαιδευτικού υλικού, των καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων, προγραμμάτων αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και της υλικοτεχνικής υποδομής». «Εν τέλει  προωθείται  η δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους, που έχουμε θέσει ως κύριο στόχο», συμπλήρωσε.

Για την ιστορία:

  1. Για τη μεθοδολογία της αξιολόγησης των υποψήφιων Π.Π.Σ  με βάση τα κριτήρια που όριζε η σχετική Υπουργική Απόφαση πατήστε εδώ.
  2. Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.
  3. Για τον αξιολογικό βαθμολογικό πίνακα των επιλεγέντων σχολείων πατήστε εδώ.

edweek.gr

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.