Τα παιδιά των Νοσοκομειακών Σχολείων ΑΧΕΠΑ έφτιαξαν σε αργαλειό ελληνική σημαία για το 1821

Μια υφαντή ελληνική σημαία έφτιαξαν σε αργαλειό τα παιδιά των Ειδικών Νοσοκομειακών Σχολείων ΑΧΕΠΑ για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821.

Μια υφαντή ελληνική σημαία έφτιαξαν με έναν αυτοσχέδιο αργαλειό τα δεκαπέντε παιδιά των Ειδικών Νοσοκομειακών Σχολείων ΑΧΕΠΑ (12ο Δημοτικό Σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής)  στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου τους στην εκδήλωση «από την πλάκα και το κοντύλι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο», που διοργάνωσαν, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (Νόησις), στο πλαίσιο του εθνικού εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια των δυο σχολείων, οι μαθήτριες και οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους Κωνσταντίνου Φρειδερίκου,  Ευδοξίας Τσέκρελη και Παναγιώτας Μπαντά,  εκτός από την υφαντή σημαία  δημιούργησαν και έπαιξαν παιχνίδια μνήμης με τους ήρωες του ‘21, τα γεγονότα της Επανάστασης και τους τόπους καταγωγής των ηρώων. Επίσης έμαθαν να τραγουδούν το «μάνα μου τα κλεφτόπουλα», ενώ προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όσους τα είδαν να χορεύουν τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου στα βήματα της Χασαπιάς, στο πλαίσιο της δικής τους συμμετοχής στην εκδήλωση.

«Τα παιδιά αυτά, ηλικίας από 4 ως 15 ετών, είναι νοσηλευόμενα και διερχόμενα από το νοσοκομείο, ανάλογα με τις παθήσεις που έχουν. Παρά τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, περίμεναν πώς και πώς να έρθει η επόμενη μέρα για να συνεχίσουν τα παιχνίδια, τις κατασκευές, τα τσολιαδάκια. Οι γιατροί τα καλούσαν να πάνε στο δωμάτιο και στη συνέχεια επέστρεφαν τρέχοντας και με μεγάλο ενθουσιασμό να συνεχίσουν την προετοιμασία τους», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας, Παναγιώτα Μπαντά.

Προσθέτει, άλλωστε, ότι «τέτοιες προσπάθειες είναι πολύ σημαντικές γιατί είναι παιδιά που περνάνε δύσκολα και βρίσκονται σε έναν χώρο που δεν πρέπει να βρίσκονται. Το μήνυμα που στέλνουν είναι η ελπίδα καθώς δείχνουν μεγάλη γενναιότητα, δουλεύοντας μέσα από το δικό αγώνα. Μας γεννούν έτσι την αισιοδοξία και μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια όπως έκαναν και οι αγωνιστές του ‘21. Είναι σύγχρονοι ήρωες και από αυτούς παραδειγματιζόμαστε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαθητές σχολείου αναβιώνουν όλα τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά το 1821

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter , στο Viber και στο Instagram
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.